Nogomet

"Trebamo pogodak u Zenici"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.11.2009.
"Trebamo pogodak u Zenici"

Reprezentacija Portugala početnih je 90 minuta dvoboja s Bosnom i Hercegovinom, u dodatnim kvalifikacijama za odlazak u Južnu Afriku, ostavila za sobom s pogotkom prednosti, ali i uz veliku dozu sreće koja je stajala uz nju. Iako su slavili igrači Carlosa Queiroza ostali su dužnici, favorizirani Selecao pokazao je premalo u odnosu na očekivano...

Tek pogodak prednosti i uzvratni susret na gostujućem, paklenom terenu nisu previše mirnim ostavili portugalskog izbornika. Queiroz je nakon dvoboja s BiH, za momčad Ćire Blaževića imao samo riječi pohvale, dok se s druge strane nije razmetao optimizmom.

"Iza nas je odlična utakmica dvije velike momčadi. Bog je u ovom susretu bio na našoj strani, Bosna i Hercegovina nije imala sreće u prvome, ali ni u drugome poluvremenu, no i naš je Liedson propustio odličnu priliku povećati vodstvo. Svejedno, još nam je u glavi trenutak kada lopta pogađa vratnicu, a potom i stativu. Uvjerili smo se kako je BiH kvalitetna i opasna momčad i za prolaz će nam trebati potpuna koncentracija i uložena cijela glava i srce na terenu."

Portugalcima u Zenici neće biti lako, kartonima oslabljenu BiH Queiroz i društvo i dalje ne križaju s popisa mogućih putnika na SP. No kako imaju pogodak prednosti, ali i činjenicu da ih novi gotovo sigurno vodi na najjaču nogometnu smotru Portugalcima ne preostaje ništa drugo nego napasti i što prije osigurati željeno. Na njihovoj će strani biti i iskustvo igranja ovakvih odlučujućih utakmica.

"Prvo je poluvrijeme za nama, u Zenici napadamo od prve minute i krećemo na još jednu pobjedu. Naš pogodak tamo znači da BiH mora postići tri, a nama je zaista teško primiti toliko golova. Ne zaboravimo činjenicu da smo bili oslabljeni za Cristiana Ronalda, on je igrač čiji bi izostanak teško nadoknadila bilo koja selekcija na svijetu. Vjerujem kako ćemo u uzvratu imati više prostora, najteže je iza nas, i ako ćemo igrati jednako inteligentno kao danas možemo ih iznenaditi na njihovom terenu."

Nešto više optimizma ponudio je nakon susreta veznjak Deco. "Pred kraj susreta imali smo mnogo sreće i iako ovaj rezultat nije u potpunosti riješio pitanje prolaza, najvažnije smo postigli – nismo primili pogodak. Bila je ovo izrazito teška utakmica, no bili smo bolji i kontrolirali igru gotovo svih 90 minuta. U Zenici nam pogodak znači prolaz, no moramo razmišljati pametno."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!