Nogomet

"Sami smo si krivi"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.11.2009.
"Sami smo si krivi"
Foto: Davor Sajko

Velika dva pogotka prednosti i netaknutu mrežu držala je do 87. minute reprezentacija Rusije u susretu protiv Slovenije u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo iduće godine. Kao upozorenje pred izvrat Hiddinku i njegovim igračima došla je i gostujuća prilika u sudačkoj nadoknadi kojom bi ruske nade bile osjetno smanjene...

Nizozemca Gussa Hiddinka na klupi ruske nacionalne vrste dijelile su tek tri minute do uspješno riješene prve dionice okršaja sa Slovenijom. No nakon početnih 90 minuta i primljenog pogotka na domaćem terenu raspoloženje u stožeru i momčadi Rusije nije odgovaralo očekivanjima prije dvoboja.

"Uvijek je razočaravajuće kada dopustite protivniku da vam postigne pogodak u posljednjim trenucima susreta. Ali jedini krivci za to smo mi sami. Imali smo više nego dovoljno prilika da povećamo naše vodstvo, dok su Slovenci jednu od svojih rijetkih prilika pretvorili u pogodak. Bez obzira na sve, uvjeren sam kako ćemo u drugoj utakmici postići pogodak i potvrditi odlazak na Svjetsko prvenstvo."

Ništa zadovoljniji nije bio niti veznjak Sergei Semak, koji je također ostao zatečen primljenim pogotkom u završnici, ali i prilikom Slovenaca u drugoj minuti nadoknade kada se u junaka susreta prometnuo Akinfejev.

"Nakon utakmice ostao sam pomiješanih osjećaja. Naravno, zadovoljan sam pobjedom, no ovaj nam rezultat ne dopušta lakši ulazak u uzvrat. Bilo je jasno kako će Slovenci poduzeti sve da svoju mrežu sačuvaju netaknutom i krenuli su naprijed ostavljajući nama više prostora tek nakon našeg drugog gola. Bilo je teško igrati protiv takvog suparnika."

Njegov suigrač Biljaletdinov, strijelac oba pogotka svoje će impresije s medijima i navijačima podijeliti tek nakon uzvratnog susreta, nakon domaćeg dvoboja nije bio raspoložen za komentare.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!