Nogomet

"Ranjeni, no ne i mrtvi"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.11.2009.
"Ranjeni, no ne i mrtvi"
Foto: Nikola Movrić

Sasvim zasluženo u samom finišu susreta u Moskvi stigli su reprezentativci Slovenije do pogotka nade. Pogotka u gostima koji im uoči uzvrata pred domaćim navijačima ostavlja velike šanse da će idućeg ljeta put Južne Afrike...

Iako su ruski reprezentativci proglašeni favoritom, i to ne samo prvoga dvoboja, nacionalna vrsta Slovenije gostujući je teren napustila minimalno poražena, ali uz vrijedan pogodak na gostujućem terenu. No bez obzira na postignuto izbornik slovenske selekcije Matjaž Kek nije zračio zadovoljstvom.

"Nesretan sam zbog rezultata, ali bolje biti ranjen nego mrtav. Ovaj nam poraz ipak ostavlja šanse da vidimo Južnu Afriku i SP. Posljednja minuta večeras pokazala je kako imamo potreban duh za pobjedu. Uvjeren sam kako ćemo na domaćem terenu sreću imati na našoj strani. Imamo mogućnost da u uzvratu stvari usmjerimo u našu korist. Cilj smo dostigli, aktivan rezultat koji nas do zadnje minute ostavlja u igri za plasmanom."

Vezane vijesti

Čini se kako su Slovenci prije sinoćnjeg dvoboja računali kako već u Moskvi mogu čekirati svoju kartu za jug Afrike. Kek međutim upozorava na jačinu suparnika, biranim je riječima nakon dvoboja govorio o Rusima.

"Moramo priznati kako su domaćini bili bolji suparnik, cijela je Slovenija vidjela protiv kako smo kvalitetnog protivnika igrali, dok su Rusi večeras shvatili da se i na suprotnoj strani nalazi kvaliteta i gledat će nas sigurno drugačije uoči uzvrata. Do 40. minute smo se jako dobro borili protiv dominantnog suparnika, tim dijelom igre ne mogu biti nezadovoljan. Primljeni pogodak plod je trenutka dekoncentracije, a razlog tome je trema mojih igrača. Rusi su to spretno iskoristili, dva puta."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!