Nogomet

Optimistični unatoč podbačaju

Mihaela Bradovski • nedjelja, 15.11.2009.
Optimistični unatoč podbačaju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kvalifikacijski dvoboj Grčke i Ukrajine, kako i sam rezultat sugerira, ponudio je najmanje uzbudljivu predstavu od svih odigranih između europskih momčadi. Nula pogodaka, ali i nula kao ocjena igre nešto je s čime ne mogu biti zadovoljni niti domaći niti gostujući izbornik...

Mnogo je reprezentacija, uključujući i Hrvatsku, ostalo kratko za odlazak na nadolazeće Svjetsko prvenstvo. Dvije selekcije koje su s druge strane dohvatile dodatne kvalifikacije u prvome susretu ničim nisu potvrdile kako zaslužuju popravni koji su kroz te iste kvalifikacije dobile.

S druge strane, upravo zbog postavljenog rezultata, oba su izbornika bila u mogućnosti uzvratni okršaj najaviti s optimizmom. Red pohvala na račun protivnika, te red opravdanja za svoje igrače imali su Otto Rehhagel i Oleksiy Mihayličenko nakon međusobnog dvoboja.

Vezane vijesti

"Rezultat sve ostavlja otvorenim. Ukrajina je impresionirala preciznim dodavanjima, a njihovi su igrači odigrali vrlo dobar dvoboj. Željeli smo pobjedu no u glavama nam je stalno bila činjenica kako je Ukrajina jaka na kontranapade i sve pogreške suparnika lako iskorištava. Imali smo i mi prilika za pogodak no nismo ih uspjeli realizirati. Nažalost, nismo mogli riskirati i igrati ofenzivnije upravo zbog snage i kvalitete našeg protivnika", mišljenja je izbornik Grčke Rehhagel.

Iako se u susretima kao što su kvalifikacijski teško može predvidjeti pobjednik, Ukrajinci su nešto više ostali dužni svojim navijačima. Nakon ždrijeba bili su zadovolji protivnikom, proglasivši se tako favoritima. No uoči uzvrata ne mogu biti mirni i sigurni u prolaz.

"Obje momčadi i dalje imaju jednake šanse za plasmanom na SP, iako će nama prednost biti igranje uzvrata pred vlastitim navijačima. Pokušali smo se osloniti na kontranapade i po planu smo ispunjavali dogovoreno. Sada nam ostaje sjesti i analizirati našu i igru protivnika kako bi se što bolje pripremili za uzvratni susret."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!