Zimski sportovi

"Ne zanosim se, ovo je tek početak"

Antonija Pavlić • nedjelja, 15.11.2009.
"Ne zanosim se, ovo je tek početak"
Foto: EPA

Ivica Kostelić mirno je primio postolje u premijernom slalomu sezone u Leviju koje mu je donijelo pomak na vrh redoslijeda najboljih skijaša današnjice. Profesor je svjestan da je sezona tek otpočela i kako je pred akterima Bijelog cirkusa još mnoštvo borbe...

Ivica Kostelić mudro odvoženim slalomom u Leviju već nakon druge utrke novog izdanja Svjetskoga kupa okusio je slast vrha poretka. Euforije kod Profesora, ipak, nema.

"Ne želim se previše zanositi i podleći euforiji. Početak sezone bio je odličan, no pred nama je još puno utrka i mnoštvo kvalitetne borbe", pričao je nakon utrke trenutačno najbolji skijaš svijeta.

"Zadovoljan sam, no ne i oduševljen. Znao sam da mogu, dobro sam radio i na pripremama i na treninzima neposredno prije utrke, a i već sam u prvoj vožnji imao dobar osjećaj."

Pobjednik Reinfried Herbst i Ivica po godinama su tu negdje, Austrijanac je tek nešto stariji. I zato nije slučajno što su zamkovitu stazu Levi Black upravo oni, kao predstavnici stare garde, prošli najbolje.

"Svakako da nam je koristilo i iskustvo koje imamo, no svaki pravi skijaš mora paziti s kakvom brzinom ulazi u strmine. Mnogi su upravo na tome griješili i gubili stotinke."

Zašto je prvu vožnju odradio slabije nego drugu? "U prvoj vožnji staza mi nije baš odgovarala - gornji dio bio je previše ravan, no druga je zato bila postavljena baš prema mojim afinitetima. Imao sam jednu sitnu pogrešku na strmini, no uspio sam se na vrijeme izvući i proći bez većih posljedica."

Što dalje? Svjetski kup nastavlja se 28. studenog spustom u Lake Louiseu. "Sada ćemo desetak dana trenirati u Europi, a zatim nam slijedi put u Sjevernu Ameriku gdje ćemo se pripremati za nastupe u brzim disciplinama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2009. u 14:30
    Bravo majstore samo tako nastavi i biti ćeš prvi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2009. u 07:51
    Bravo Ivo! Samo tako dalje!
    Obrisan korisnik
  • domba5715.11.2009. u 16:11
    bravo ivo , samo tako nastavi :)
    domba57