Zimski sportovi

"Utrku sam dobio na ravnom dijelu"

Antonija Pavlić • nedjelja, 15.11.2009.
"Utrku sam dobio na ravnom dijelu"
Foto: EPA

Reinfried Herbst nikada ovako dobro nije započeo sezonu. Zasluženo je pobijedio u prvom slalomu u Leviju, što će mu zasigurno biti impuls za daljnju borbu i konačni put prema osvajanju Malog kristalnog globusa...

Sezona za Reinfrieda Herbsta nije mogla započeti bolje. Već u prvom slalomu godine uknjižio je svoju šestu pobjedu u Svjetskom kupu, te ponovno istaknuo kandidaturu za Mali kristalni globus.

"U prvoj vožnji sam skijao dobro, imao sve pod kontrolom i uspio do cilja doći bez većih pogrešaka", rekao je presretni Austrijanac. "Kasnije, kada se utrka razriješivala, odlučio sam dati sve od sebe na ravnom dijelu, koji mi odgovara, i tu napraviti razliku. Dobro sam napao, cijelu stazu prošao maksimalno i to mi se isplatilo."

"Ovo je prvi puta da sam u premijernoj utrci sezone potpisao ovako dobar rezultat", otkrio je. "Lijep je to osjećaj", zaključio je.

Titulu u Laponiji preoteo je od prošlogodišnjeg slavodobitnika Jean Baptiste-Grangea. Branitelj Malog kristalnog globusa morao se zadovoljiti "tek" trećom pozicijom.

"Nisam nezadovoljan, podij i 60 bodova uvijek su dobri na startu sezone. U prvoj vožnji staza je bila dosta meka i agresivna i bilo je teško napraviti veću razliku između skijaša."

Unatoč većoj pogrešci na donjem dijelu staze uspio je doskijati do postolja, za razliku od njegovog momčadskog kolege Juliena Lizerouxa koji je zbog pogreške na istome mjestu završio peti.

"Kada sam ušao u cilj bio sam iznenađen rezultatom, nisam se nadao da ću biti na postolju. Napravio sam tu veliku pogrešku, no na koncu sam zaslužio jer sam na stazi i nakon greške dao sve od sebe."

Crveni startni broj sada je kod Reinfrieda Herbsta. "Jednom se i to moralo dogoditi, a dogodilo se baš u Leviju. No, sezona je duga, ništa još nije gotovo."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!