Nogomet

"Rakitić me oduševio"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 16.11.2009.
"Rakitić me oduševio"
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik hrvatske U21 reprezentacije Dražen Ladić svjestan je kako će morati mnogo toga popraviti u nadolazećim kvalifikacijskim susretima za odlazak na Europsko prvenstvo. Utakmica s Ciprom na površinu je izbacila mnoštvo slabosti, no i pozitivnosti - primjerice formu Ivana Rakitića, Milana Badelja i Kreše Ljubičića...

Mlada hrvatska reprezentacija preokretom je došla do važnih bodova u kvalifikacijama za Euro na Cipru uzvrativši im tako za poraz u Koprivnici prije nekoliko tjedana. Prije zimske stanke momčad Dražena Ladića odigrat će još jednu utakmicu protiv Slovačke, a s pobjedom iz tog susreta Božić bi mogli dočekati mirno i u gotovo slavljeničkom raspoloženju.

"U susret smo krenuli dobro, no u nastavku opet ponovili našu boljku - protivnicima smo dopuštali da igraju, griješili u dodavanjima, gubili duele...Takve stvari ćemo morati popraviti", analizirao je za SN Ladić.

Vezane vijesti

Gdje je uvidio najveće probleme? "Nisam zadovoljan stoperskim parom Lovren - Barbarić. Na tim pozicijama imali smo velikih problema, koji u HNL-u ne dolaze do izražaja. Sada, u Europi, jasno sam mogao vidjeti sve njihove slabosti."

Tko je onda zadovoljio? "Najbolji su bili Badelj, Ljubičić i Rakitić. Potonji me posebno oduševio. Dao je sve od sebe, a po tome kako je igrao uvjeren sam da bi maksimum dao i da igra na turniru ulica. Pojedinci su bili uvjereni kako će glumiti zvijezdu, ipak se priključio iz A vrste, no on je dokazao upravo suprotno. Od njega svi u reprezentaciji mogu puno naučiti."

Posljednji ogled prije zimske stanke odradit će kod kuće protiv Slovaka. "Vjerujem da ćemo već protiv Slovačke unaprijediti igru, otkloniti neke slabosti i biti puno bolji. Kvalitetnija su momčad od Ciprana i imaju tendenciju nadigravanja, što nam više odgovara od klasičnog 'bunkera'."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.11.2009. u 15:22
    ovo uokviriti i imati na umu za ubuduće kad poželite popljuvati odluke da igraju lovren i maloča ili netko drugi u stoperskom paru, jer Barbarić je zelen k'o trava, a Lovren sklon oscilacijama, ima tu još itekako posla u Dinamu, međutim Lovren je daleko bliži slici igrača spremnog za europske... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2009. u 14:28
    Treba pobjediti Slovačku i onda smo na konju.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.11.2009. u 14:26
    Ova mlada reprezentacija trebala bi otići na europsko prsvenstvo i pokazati da Hrvatska rep. ima budućnost
    Obrisan korisnik