Zimski sportovi

Carolina ipak može!

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 16.11.2009.
Carolina ipak može!

Carolina Hurricanesi prekinuli su nevjerojatan niz od četrnaest poraza i slavili kod kuće protiv Minnesote! Atlanta je nastavila sa pobjedama, a Chicago je prekinuo pobjednički niz Sharksa.

Više od mjesec dana hokejaši Caroline nisu znali za pobjedu. Buđenje iz kome stiglo je jučer nakon penala u domaćoj utakmici protiv Minnesote. Napokon pobjeda! ˝Prije svega, ovo je veliko olakšanje˝, izjavio je nakon susreta napadač Caroline Ray Whitney. Hurricanesi su vodili sredinom utakmice sa čak 4:1, ali na kraju su slavili tek poslije penala. Susret je počeo odlično za domaćine, a poveli su u trećoj minuti kada je pogodio Jussi Jokinen. Krajem prvog dijela zabija Joe Corvo i Hurricanesi su tako nakon prvog perioda bili na putu prema pobjedi.

Nastavak je ponudio sličnu sliku, pogotkom Whitneya poveli su domaći sa 3:0, a tek tada se budi Minnesota i smanjuje pogotkom Antti Miettinena. Ubrzo nakon toga Brandon Sutter vraća na tri razlike, ali u razmaku od samo jedne minute Wildsi se vračaju golovima mladih Johna Scotta i Robbiea Earla. Upravo je Earl i izjednačio rezultat početkom trećeg perioda, a bila su to njegova prva dva pogotka u karijeri. Otišlo se u produžetak, pa sve do penala gdje je priču završio onaj koji je i sve započeo – Jussi Jokinen. Zabio je jedini penal i donio veliko slavlje i olakšanje za Carolinu.

Povratkom Ilije Kovalčuka forma Atlante se naglo podignula, a iako njihov najbolji igrač nije zabio protiv Edmontona, Thrashersi su stigli do treće pobjede u nizu. Kovalčuk je asistirao za pogodak Zacha Bogosiana i Atlanta je povela. Oilersi se vračaju početkom drugog perioda, a izjednačenje je donio Shawn Horcoff. Krajem perioda vodstvo gostima iz Kanade donosi Dustin Penner, ali na odmor se ipak otišlo sa neriješenim rezultatom jer je u zadnjoj minuti zabio Maxim Afinogenov. Pobjedu Atlanti donio je legendarni Slava Kozlov sredinom posljednje trećine, a bio je to njegov prvi pogodak u sezoni.

Kada je San Jose početkom drugog perioda poveo sa 3:1 u Chicagu, činilo se da je susret riješen. Jer, kada Sharksi tako povedu, to je obično gotovo priča. Ali, Blackhawksi su još jednom dokazali da s pravom pucaju na najviše ciljeve ove sezone. Pogotkom Brenta Seabrooka u produžetku stigli su do velike pobjede. Chicago je, inače, poveo pogotkom Brenta Sopela, a Sharksi su sve okrenuli preko Heatleya, Demersa i Marleaua. Međutim, uporni Chicago je izjednačio golovima Kanea i Maddena i na kraju slavio u produžetku. Odlična utakmica između momčadi koje bi mogle odlučivati o vrhu Zapadne konferencije.

NHL; rezultati, 15.11.2009: Carolina – Minnesota 5:4 (SO), Atlanta – Edmonton 3:2, Chicago – San Jose 4:3 (OT)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!