Ostali sportovi

Mladostašice su i više nego OK

Mateja Gošćiej • utorak, 17.11.2009.
Mladostašice su i više nego OK
Foto: Davor Sajko

Odbojkaški klub (OK) iz Zagreba, koji je iz godine u godinu potvrda kvalitetnog i uspješnog rada u hrvatskoj odbojci, i ove sezone nastavlja s zapanjujućom igrom. Nakon šest kola s isto toliko upisanih pobjeda, samo četiri izgubljena seta i tek dobivenim vrijednim dvobojem u Vukovaru, zaista imaju razloga za slavlje.

U Vukovaru smo očekivali nešto tjesniju borbu između prvoplasirane Mladosti i tada drugoplasiranog domaćina, no gošće su pokazale zašto predvode odbojkašku elitu. Nakon teško izborene pobjede protiv Vukovara u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa Hrvatske, Mladostašice su odigrale 6. kolo prvenstva kao da na terenu nije isti protivnik. Djevojke su dokazale da su kvalitetnija ekipa rezultatom 3:1, u susretu gdje su domaće svoje najbolje izdanje pokazale u drugom setu, a u ostalima igru prepustile Zagrepčankama. Može li Mladost do kraja jesenskog djela prvenstva zadržati svoju neporaženost, saznat ćemo tek kroz mjeseca dana.

Trn u oku i Mladosti i Vukovaru svakako je drugoplasirana ekipa iz Pule. Djevojke iz Istre ove sezone pokazuju zavidnu razinu pripremljenosti a sve svoje protivnike, osim Mladosti, u ovom su djelu prvenstva uspjele savladati. Čak su na svom terenu svladane i Vukovarke, pa možemo reći da odbojkašice Pule opasno kreću u lov na sam vrh. Svoju kvalitetu u proteklom su kolu dokazale i Kaštelankama, koje su kući poslane bez dobivenog seta. Velikih 3:0 (23,22,21) Puli je donijelo petu pobjedu, a gošćama čak četvrti poraz i premještaj u donji dom tablice.

Nakon što su devet dana odležale u karanteni i napokon preboljele svinjsku gripu, odbojkašice Azene iz Velike Gorice vratile su svoju formu. Na domaćem su parketu pobijedile šestoplasiranu Marsoniu i tako stigle na četvrto mjesto prvoligaškog poretka. Djevojke iz Slavonskog Broda Azeni su zaprijetile tek u trećem setu, kojeg su i osvojile s 25:19. Ostale setove pokupile su domaće, koje su s tri puta po 25:17 nagovijestile sjajan povratak na stare uspješne staze.

Ekipa Grobničana upisala je svoju prvu pobjedu u ovoj sezoni. Kod kuće su u derbiju dna tablice bile bolje od odbojkašica Zagreba s uvjerljivih 3:0. Iako se očekivala tijesnija borba, dvorana u Čavlima ovog je puta bila sretnija za domaće. Zagrepčanke nisu odigrale na svom nivou, a razigrane Grobničanke to su iskoristile na najbolji mogući način i pomaknule se s začelja prvenstva.

Susret u Vinkovcima između ŽOK Cestorad i ŽOK Pivovare Osijek zakazan za protekli vikend odgođen je, te će se odigrati do kraja ove godine prema dogovoru dvaju klubova.

1.A Hrvatska odbojkaška liga, seniorke, 6. kolo:
ŽOK CESTORAD - ŽOK PIVOVARA OSIJEK odgođeno
OK VOLKSBANK Azena - ŽOK MARSONIA 3:1 (25:17,25:17,19:25,25:17)
OK OTP BANKA PULA - OK KAŠTELA DC 3:0 (25:23,25:22,25:21)
OK GROBNIČAN - OK ZAGREB 3:0 (25:19,25:15,25:18)
ŽOK VUKOVAR - HAOK MLADOST 1:3 (25:23,19:25,19:25,21:25)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!