Zimski sportovi

Shanahan otišao u mirovinu

Mihaela Bradovski • srijeda, 18.11.2009.
Shanahan otišao u mirovinu

Jedan od najznačajnijih NHL igrača u proteklih 21 godinu, Brendan Shanahan, odlučio je završiti igračku karijeru i otići u mirovinu. Shanahan je pokušao odraditi još jednu sezonu, ali nije dobio garanciju minutaže i otišao je u mirovinu...

40-godišnji krilni napadač Brendan Shanahan završio je bogatu igračku karijeru. Shanahan je uoči sezone boravio u trening kampu New Jersey Devilsa, a nakon što mu je ponuđen ugovor, ali ne i garancija za igranje u jednoj od prve tri linije, odlučio se povući.

Shanahanova profesionalna karijera trajala je čak 21 godinu, a ostaje velika mogućnost da ostane u hokeju, ali u nekom od klubova u uredskom dijelu posla.

"Možda bi nam mogao pomoći. Shanny je pravi vođa i sigurno bi bio dobar na mnogim funkcijama unutar kluba. Nisam očekivao da će se povući ove sezone, u njemu ima još vatre i mogao je pomoći Devilsima", rekao je pričuvni vratar New York Rangersa Steve Valiquette.

NHL karijeru započeo je u sezoni 1987./1988. kada je nastupao u dresu New Jersey Devilsa, a u Devilsima je igrao sve do 1991. godine kada odlazi u St. Louis gdje igra naredne četiri sezone. U sezoni 95./96. nosio je dres Hartforda i onda preselio u Detroit Red Wingse gdje je igrao sve do 2006. godine. Posljednje dvije sezone nosio je dres New York Rangersa.

U karijeri je odigrao 1524 utakmice i postigao 656 pogodaka uz 628 asistencija. Na All Stars utakmicama nastupio je čak osam puta, a ujedno je i dobitnik King Clancy Memorial Trophy nagrade koja se dodjeljuje NHL igraču s istaknutim odlikama vođe i za doprinose van terena.

Što se tiče momčadskih dostignuća, ima zlato sa SP-a 1994. godine te s OI 2004. godine s kanadskom reprezentacijom. S Detroitom je osvojio tri Stanley Cup trofeja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!