Nogomet

"Za BiH smo ipak prejaki"

Antonija Pavlić • četvrtak, 19.11.2009.
"Za BiH smo ipak prejaki"
Foto: EPA

Carlos Queiroz bio je sretan pobjedom nad BiH i plasmanom na Svjetsko prvenstvo, no još više pristupom igrača i njihovom voljom na terenu koji se, kako kažu "raspadao"...

S vidnim olakšanjem na licu pojavio se Carlos Queiroz pred novinarima nakon susreta u kojem je Portugal izborio nastup na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi sljedeće godine. Dva pogotka u mreži Kenana Hasagića, po jedan u Lisabonu i Zenici, na koncu su se ispostavili dovoljnima; BiH usprkos sjajnoj napadačkoj liniji nije uspjela ozbiljnije parirati europskom "Brazilu".

"Ovakvi maratonski susreti gotovi su tek nakon posljednjeg sučevog zvižduka. Zbog toga želim čestitati mojim igračima zbog srca i duha koje su pokazali. Hvala onima koji su vjerovali u ovu ekipu", rekao je Queiroz.

"Bosna je stekla naše poštovanje, nije lako dogurati ovako daleko, no mi smo za njih ipak prejaki. Svaka čast mojim momcima, bili su puni samopouzdanja i želje za pobjedom, a kada se tome doda iskustvo i pobjednički mentalitet - nitko nam ništa ne može."

BiH navijači u Zenici su stvorili nevjerojatnu atmosferu. Na tribine stadiona Bilino polje kapaciteta 15.000 mjesta naguralo se 18.000 navijača, a oko stadiona, u fan zonama i diljem grada za Ćiru je navijalo čak 100.000 ljudi.

"Atmosfera je bila uistinu prekrasna. Usprkos nekim sitnim incidentima, opći dojam bio je izvrstan - to je pravi primjer kako se bodri i navija za svoju momčad."

Strijelac jedinog pogotka u zeničkom uzvratu Raul Meireles također je pohvalio pristup momčadi na travnjaku Bilinog polja.

"Naš pristup igri bio je najvažniji. Teren se praktički raspadao, nije bilo lako uopće igrati, a kamoli igrati dobro, ali pobijedili smo, izborili Svjetsko prvenstvo i to je najvažnije."

Mnogi nisu vjerovali kako mogu proći trupe Ćire Blaževića, no na koncu je njihov trijumf gotovo potpuno zaslužen. BiH je imala nekih svojih prilika, vratnica, no u globalu Portugalcima i bez Cristiana Ronalda nije uspjela parirati.

"Od samog početka vjerovali smo u sebe i svoje mogućnosti. Na koncu je sve završilo kako smo priželjkivali."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!