Ostali sportovi

Williams uskočio za Miami

Mario Majdić Natrlin • petak, 20.11.2009.
Williams uskočio za Miami
Foto: EPA

Carolina Panthersi i Miami Dolphinsi su ušli u utakmicu s omjerom 4-5 i u potrazi za pobjedom koja bi ih vratila u igru za doigravanje. Dolphinsi su pobjedom 24:17 došli do željenog cilja i otvorili 11. tjedan NFL-a.

Miami Dolphinsi su uoči važne utakmice protiv Carolina Panthersa, izgubili do kraja sezone svog prvog probijača Ronniea Browna koji je ujedno bio i njihovo najopasnije oružje. Jedno od glavnih pitanja bilo je kako će ga zamijeniti 32-godišnji probijač Ricky Williams.

Williams je utakmicu završio s tri polaganja, dva probijanjem, jedno hvatanjem i donio je Dolphinsima veoma važnu, petu pobjedu sezone.

Williams je zabio za 7:3 u prvoj četvrtini, uhvativši dodavanje Chada Hennea od 14 yardi, a zatim se krajem prvog poluvremena i probio jedan yard za povećanje vodstva na 14:3.

U trećoj četvrtini nismo vidjeli nikakve poene pa je četvrta poslužila i za zaplet i za rasplet prve utakmice 11. tjedna. Panthersi su se približili na 17:14 nakon lijepog TD dodavanja Jakea Delhommea i hvatanja Stevea Smitha od 27 yardi, a konverziju za dva poena je iskoristio probijač DeAngelo Williams.

Ali, upravo kada su se Panthersi nadali da mogu preokrenuti ovu utakmicu u svoju korist, s 3:55 do kraja Ricky Williams se probija za fantastičnih 46 yardi i TD koji Dolphinse odvodi na 24:14. Williams je ukupno imao 119 yardi probijanjem.

Dodavač Panthersa, Jake Delhomme, koji je imao jednu presječenu loptu i jedno TD dodavanje (18/42, 227 yds), pokušao je u zadnjim sekundama vratiti svoju momčad u igru s obzirom da su nakon zabijenog field goala gubili svega sedam razlike. Njegovi pokušaji su ostali bezuspješni i Panthersi su pali na omjer 4-6. Hvatač Steve Smith je uhvatio sedam lopti.

Domaćinima u Carolini nije pomoglo ni 182 yarda probijanjem koliko su osvojili u utakmici. Probijači DeAngelo Williams i Jonathan Stewart su osvojili 122, odnosno 43 yarda, ali ih je zasjenila predstava Miamijevog Williamsa.

Dodavač Dolphinsa, Chad Henne, imao je jedno TD dodavanje i 172 osvojena yarda, hvatač Bess je uhvatio šest lopti. Obrana Miamija je četiri puta obarala Delhommea, a za dva sacka je zaslužan branič Joey Porter nakon što je prošlu utakmicu prosjedio zbog odluke trenera Tonyja Sparana.

Dolphinsi su došli na neutralan omjer 5-5 i vratili se u borbu za doigravanje. Ovom su utakmicom momčadi otvorile 11. tjedan NFL-a koji će se nastaviti ove nedjelje.

NFL, 11. tjedan, 19./20. studenog:
Carolina Panthers - Miami Dolphins 17:24

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!