Ostali sportovi

Napokon sport u Spaladium Areni

Sportnet • petak, 20.11.2009.
Napokon sport u Spaladium Areni

Nakon što je Spaladium Arena prošle sezone nekoliko mjeseci bila domaćin košarkašima Splita, priliku da u njoj nastupe dobile su odbojkašice Splita 1700. One će ovog vikenda odigrati dva derbi susreta Srednjoeuropske lige, protiv prvakinja Slovačke Doprastava iz Bratislave odnosno prvakinja Slovenije Branika iz Maribora...

Razlog što su Splićanke privremeno preselile u prekrasno zdanje u Lori jest zauzetost velike dvorane na Gripama, no zahvaljujući susretljivosti ljudi iz tvrtke "Sportski grad" pronađeno je idealno rješenje, pa će se sport, mkar privremeno, opet vratiti u prekrasnu splitsku Arenu.

Prvi dvoboj na rasporedu je u petak u 19:45 sati, a važno je naglasiti da se besplatne ulaznice za dvodnevni odbojkaški spektakl mogu preuzeti na blagajni Spaladium Arene. Prigoda je to svim zainteresiranima da uživaju u vrhunskoj odbojci te ambijentu kojeg pruža velebna dvorana u Lori.

Protiv slovačkih i slovenskih prvakinja Splićanke čeka težak posao, tim više što zbog ozljede neće nastupiti kapetanica Jelena Balić.

"Obje ove ekipe konkuriraju za plasman na završni turnir Srednjoeuropske lige tako da nas čekaju vrlo teške utakmice. Najveći nam je problem što zbog ozljede trbušnog zida neće nastupiti kapetanica Jelena Balić, a proteklih dana zdravstvenih problema su imale Cecilija Dujić i Maja Burazer. Unatoč svemu, želimo ostati neporaženi pred svojim navijačima, a za to će nam trebati njihova velika pomoć i podrška s tribina", rekao je trener Viktar Hančarov.

Premda oslabljene , Splićanke ne odustaju od zacrtanog plana. S dvije pobjede znatno bi im porasli izgledi za plasman na Final Four MEL lige, jedan od ciljeva postavljenih uoči sezone.

"Ako dobijemo oba derbija koja su pred nama, mislim da imamo 70 posto izgleda za plasman na završni turnir. Smatram da će za nastup na FF biti potrebno barem 11 ili 12 pobjeda u sezoni", dodao je trener Splita 1700.

Slično kao Hancharov razmišlja i Cecilija Dujić, reprezentativka Hrvatske iz redova Splita 1700.

"Znamo da nas čeka naporan vikend jer igramo protiv ponajboljih ekipa MEL lige. Činjenica je da će nam kapetanica Balić mnogo nedostajati, ali sigurna sam da ćemo pronaći način da je zamijenimo te dati sve od sebe da dobijemo ove dvije utakmice. Do sada imamo samo jedan poraz i nadam se da će tako ostati i nakon nedjelje pa i dalje", rekla je jedna od glavnih uzdanica Splita 1700.

Ekipa iz Bratislave dobro je poznata tehničarki Ivani Zburovoj, Slovakinji u splitskim redovima.

"Radi s o vrlo dobroj ekipi u kojoj igra nekoliko reprezentativki Slovačke, s nekima od njih sam igrala i znam koliko mogu biti opasne. Njihov cilj je plasman među prve četiri ekipe i sigurno nas u petak čeka težak zadatak. Nedostajat će nam kapetanica Balić, ali vjerujem da ćemo nadoknaditi njen učinak. Moramo igrati pametno i srčano kao u prve tri utakmice MEL lige, a očekujemo da će nam u tome pomoći naši navijači", - rekla je Zburova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!