Zimski sportovi

NHL: Jeste li za produžetak?

Tomislav Pacak • petak, 20.11.2009.
NHL: Jeste li za produžetak?

Od osam utakmica na noćašnjem rasporedu u National Hockey Leaague čak pet ih je otišlo u produžetke, što potvrđuje izjednačenost najjače hokejske lige svijeta. Najuvjerljiviju pobjedu zabilježio je Chicago kod inače solidnog Calgaryja...

Težak poraz doživio je i Pittsburgh u Ottawi (6:2), a "krvnik" prvaka bio je pomalo neočekivan. Chris Phillips je u svojoj 800. utakmici u karijeri postigao dva pogotka, a s obzirom da je u dosadašnjih 18 ovosezonskih utakmica postigao tek jedan, jasno je da je iznenadio i sam sebe: "Sigurno nisam ovo očekivao. Osjećaj je dobar, bila je ovo jedna od onih utakmica u kojoj smo imali puno energije, a to je uvijek lijepo."

Za Senatorse su zabili i Michalek (100. u karijeri), Carkner, Kelly i Cheechoo, više nego dovoljno za drugu pobjedu u nizu. Penguinsi su, zanimljivo, poveli pogotkom Jordana Staala, ali nakon toga je domaćin ukrcao šest komada u nizu, prije nego je poraz gostiju uljepšao Malkin pri kraju utakmice.

New Jersey je u sezonu krenuo s devet gostujućih pobjeda u nizu, ali nakon što u Philadelphiji nije uspio upisati i rekordnu desetu, Devilsi su zaustavljeni i u Nashvilleu nakon penala. Santorelli i Erat zabili su u shootoutu za Predatorse, nakon što su Jason Arnott i Zach Parise izmijenili po dva pogotka u regularnom dijelu igre.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri uknjižio je Chicago razmontiravši Calgary s visokih 7:1. U reprizi prošlogodišnjeg doigravanja, Chicago je odigrao sjajnu utakmicu i lako porazio Flamese, predvođen dvostrukim strijelcem Krisom Versteegom. Osim njega, pogotke su s igračem više postigli i Brouwer i Kane, a na listu strijelaca upisali su se i Byfuglien, Ladd i Eager. Cristobal Huet obranio je 27 udaraca, promaknuo mu je tek Jokinenov pokušaj s igračem više.

Kapetan Flamesa Jarome Iginla nije bio oduševljen nastupom svoje momčadi: "Nije bilo niti jednog igrača koji je bio dovoljno dobar, posebno u važnom dijelu utakmice u drugoj trećini. To nam se već često događa protiv ovog protivnika, jednostavno nismo dovoljno dobri. Osramotili smo se."

NHL, 19. studenoga: Carolina - Toronto 6:5 (pen), Atlanta - Boston 3:4 (pen), Ottawa - Pittsburgh 6:2, St. Louis - Phoenix 3:2 (pr.), Dallas - Columbus 1:4, Nashville - New Jersey (pen), Calgary - Chicago 1:7, Anaheim - Tampa Bay (pr.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Caracalla20.11.2009. u 19:00
    nashville i anaheim su dobili svoje utakmice ako nekog interesuje. chicago igra fenomenalno protiv calgarya. u prvoj utakmici su ih pobijedili nakon sto su gubili 5-0, a sinoc su ih pregazili 7-1. Toronto vodio 3-0 protiv ekipe kojoj su pola glavnih igraca u ambulanti i totalno se osramotili iako... [više na forumu]
    Caracalla