Nogomet

"Nemam više za čime posegnuti"

Mihaela Bradovski • subota, 21.11.2009.
"Nemam više za čime posegnuti"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ako je suditi po susretu 15. kola protiv Zadra, Pjesnici su na odličan način iskoristili dvotjednu prvenstvenu stanku i u samu završnicu prvenstva uskočili realizatorski raspoloženo, ali i suvereno u obrambenom dijelu. S druge strane, Zadrani svojom opreznom igrom nisu imali ozbiljne šanse napraviti nešto više pa će bolji rezultat morati tražiti na nekom drugom gostovanju. Sukladno tome protekla su i razmišljanja stratega obje momčadi, Igora Štimca i Dalibora Zebića na konferenciji nakon susreta...

Dalibor Zebić u Kranjčevićevoj nije mogao računati na nekoliko svojih bitnih igrača, između ostalog i na vratara Ježinu, dok su na klupi priliku čekali iskusni Terkeš te mladi reprezentativac Jozinović. Bez obzira na sve navedene probleme trener gostiju nakon susreta u njima nije tražio alibi.

"Ovo je naša uobičajena slika na gostovanjima. Idealan smo gost, dolazimo jednom godišnje, ali donesemo pune ruke poklona. Još jednom nas je uništio očajni početni i završni period. Potrebna nam je dobra reorganizacija jer teško da ćemo kraj prvenstva dočekati mirni samo s domaćim pobjedama. Čestitam Zagrebu na korektnoj igri, bolje su ušli u susret i sasvim zasluženo pobijedili."

Zadarski "modri" tako se nisu uspjeli suprotstaviti protivniku, no kretanje rezultata nije popratilo prognoze koje su kružile uoči susreta. Prema njima gosti su prvi dio trebali završiti s pogotkom u mreži Skendera, a konačna je pobjeda trebala pripasti "bijelima". "Mi se na to ne osvrćemo, čuli smo i zaboravili. Pokazalo se puno puta da takve priče nemaju veze sa stvarnosti, i danas je kombinacija poluvremena drugačije najavljivala."

A Zagrebaši su i nakon 15. kola potvrdili statistički podatak prema kome pobjeda odlazi na njihovu stranu u dvobojima u kojima prvi postignu pogodak. Vugrinec je mrežu gostiju načeo već u četvrtoj minuti, ali više od svega zadovoljstvo u Kranjčevićevoj stvara sačuvana domaća mreža.

"Zadovoljstvo je prisutno, upisali smo niz pobjeda na domaćem terenu, ali baš kao i nogometaši Zadra i mi znamo kako nas one same neće održati u 1. HNL. U mjesec smo dana korigirali igru kao domaćini, nadoknadili smo veliki zaostatak i napustili posljednju poziciju, ali sada dolazi onaj teži dio. Pritiskali smo protivnika, istina uz još uvijek dosta muke, ali na tome ćemo inzistirati. Pauza koja nije toliko daleko i pripreme koje ćemo zatim zajedno proći trebale bi nam donijeti i nivo za pobjede u gostima. Zadovoljan sam angažmanom svojih igrača, postižemo golove u kontinuitetu, a veseli me što smo i našu mrežu sačuvali netaknutom."

Osim nepovoljnih rezultata "bijele" ove sezone u stopu prate i nedaće s kadrom. Momčad se tokom posljednjih mini priprema uvježbavala bez požutjelih Marina Oršulića i Vedrana Celjaka no ne i bez kapetana Parlova koji je iz konkurencije otpao jutro prije dvoboja. A na samoj utakmici novi problemi po Igora Štimca, borbeni Jurendić u jednom je dvoboju zaradio lakši potres mozga, no na terenu je zbog tri obavljene izmjene morao ostati do kraja susreta.

"A što da vam pričam više o povredama i temperaturama i o tome kako nam je širina kadra potpuno nestala, da ja više nemam za čime posegnuti. Jutro nas je dočekalo s vijesti kako kapetan Parlov ima temperaturu, a on je morate znati motor ove momčadi. U prvome se dijelu itekako osjetio njegov izostanak, njegova trka u središnjici. I sada mi je uoči Hajduka plan moliti se da nitko ne oboli. Na izmaku smo snaga, danak uzima umor i težak teren, a znate da u Kup polažemo velike nade. Čekaju nas dvije teške utakmice, ali nikoga se ne bojimo. Hajduk maksimalno respektiramo, ali ćemo ga i namučiti."

Upravo zbog brojnih izostanak priliku su protiv Zadrana dobili igrači sa nešto manjom minutažom. Marko Grgić zaigrao je od prve minute, Kartelo je ušao u nastavku i postigao pogodak, a debi za seniorsku momčad zabilježio je mladi Sven Dedić.

"Općenito su svi zadovoljili. Grgić je odigrao dobar susret, donio je živost, ali i dalje ima pogrešaka u njegovoj igri. Predugo čeka s predajom lopte, a to često završava kao kontranapad, a ne naša organizirana akcija. Morat će reducirati te elemente i ukoliko to uspije ima budućnosti u ovoj momčadi. Vrlo pažljivo ćemo birati igrače s kojima ćemo u borbu na proljeće, ali i igrače koje ćemo dovesti za pojačanje. Baš kao što smo doveli Jefthona, vidite i sami da on inicira sve dobro u obrani, agresivan je i teži igri, ali morate znati da bi ja bio još sretniji da ga mogu koristiti na njegovoj poziciji, u veznom redu. Neupitno je da Zagreb ima kvalitetnu mladost, ali ona će svoj vrhunac doseći samo uz konkurentnost i iskustvo pored sebe."

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

SuperSport HNL

1Rijeka 815:1+1418
2Hajduk 812:5+718
3Dinamo 819:9+1016
4Varaždin 86:4+212
5Šibenik 86:9-311
6Osijek 88:10-210
7Istra 1961 84:14-108
8Gorica 77:12-55
9Lokomotiva 86:15-95
10Slaven Belupo 77:11-44

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!