Nogomet

"Opljačkani smo? Glupost"

Borna Rupnik • subota, 21.11.2009.
"Opljačkani smo? Glupost"
Foto: EPA

Roy Keane poznat je po tome što nema dlake na jeziku, a svoju retoriku nije promijenio niti nakon bolnog irskog ispadanja iz dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo...

Igranje rukom Thierryja Henryja još je uvijek tema dana u brojnim nogometnim krugovima, a svoje je mišljenje s javnošću podijelio i bivši kapetan izabrane vrste Republike Irske i današnji trener Ipswicha, Roy Keane.

"Irski nogometni savez može se žaliti koliko god želi, ali na Svjetsko prvenstvo ide Francuska - prebolite to. Francuska nam se nudila na pladnju, ali mi nismo iskoristili priliku. Uvijek ista priča", kaže Keane u svom stilu.

"Da sam ja bio u svlačionici poslije utakmice ne bismo razgovarali o igranju rukom nego o činjenici da irski braniči nisu raščistili situaciju. Trebali su. Kako mogu dopustiti da im lopta odskače po šesnaestercu? Zašto naš vratar nije reagirao kada mu je lopta došla u peterac?", nastavio je.

Smatra da se Irci nemaju zašto buniti jer su osim vlastitih pogrešaka u Parizu nedavno imali sudačku pomoć: "Napravili smo početničke greške, a Savez se kao i uvijek žali da smo opljačkani. To je glupost. Osim toga, protiv Gruzije nam je darovan jedanaesterac i ne sjećam se da smo tada Gruzijcima nudili ponavljanje utakmice".

Irska je taj susret u kvalifikacijama dobila rezultatom 2:1, a treba podsjetiti i da se Irski nogometni savez i Roy Keane gledaju preko nišana još od 2002. godine, kada se nogometaš požalio na nekvalitetni smještaj, posvađao s izbornikom Mickom McCarthyjem te napustio kamp reprezentacije i tako propustio Svjetsko prvenstvo.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometSP 2010.
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik21.11.2009. u 13:47
    i ovi keane se pravi frajer a ispada glup
    Obrisan korisnik