Nogomet

"Trebamo ljude gladne uspjeha"

Vedran Attias • subota, 21.11.2009.
"Trebamo ljude gladne uspjeha"
Foto: Davor Sajko

Nakon što je Dinamo uvjerljivo dobio Šibenik 5:0 i tako si kupio mir u reprezentativnoj stanci, vrijeme je za nove izazove. Pred Modrima je serija gostovanja koja završava velikom utakmicom protiv Anderlechta u Europskoj ligi gdje bi pobjeda Dinamu otvorila vrata drugog kruga, no - o tom potom; na redu je Karlovac...

Otkako je došao na klupu Dinama trener Kruno Jurčić nekoliko je puta istaknuo kako ne voli reprezentativne stanke u kojima ostane bez većeg dijela igrača pa je nemoguće normalno raditi i poboljšavati se. Osim što te pauze obično ne donesu mnogo toga dobroga, posebna su priča utakmice nakon takvih dugih izbivanja s terena, a pred Dinamom je upravo utakmica koja bi, ako je ne shvate maksimalno ozbiljno, mogla biti itekako neugodna za aktualne prvake Hrvatske - ona u Karlovcu.

"Dobro smo iskoristili pauzu; dobro smo radili", počeo je konferenciju za novinare mladi strateg Dinama pa nastavio: "Cilj i obaveza su uvijek isti: pobjeda." Kako je Dinamo uvijek dobivao protivnike nakon što su ovi igrali s Karlovcem - Jurčić se nagledao utakmica sljedećeg protivnika Dinama: "Žute kartone ima Redžepi, Štefančić je igrač koji ima izvanrednu brzinu dok je Kovačević s druge strane i opasni su iz kontre, no na mene su najbolji dojam, iako su obrambeni, ostavili Vukman i Bunoza."

Što se pak tiče stanje u momčadi Dinama, niti pauza od dva tjedna nije maknula sve probleme: "Nadali smo se kako nakon pauze nećemo imati problema, no dogodio se problem s leđima Roberta Kovača i on ne konkurira za utakmicu; Mandžukić ima problema s ramenom, no možda će igrati."

Od ozljede se potpuno nije oporavio niti Ivan Tomečak: "On ima problema s trbušnim zidom koji će dugo vući, no mi ćemo ga koristiti. Dozirat ćemo njegove nastupe i vidjeti koliko će izdržati." Jurčić smatra kako operacija neće biti nužna mladom reprezentativcu Hrvatske: "Mislim da će on riješiti svoj problem bez operacije; stalnim radom."

Vratimo Dinamu gospodski imidž

Dinamu su vraćena tri boda što posebno veseli trenera: "Naravno da me veseli vraćanje bodova i mislim da je to sportska odluka jer bi bilo nesportski uzeti nam ono što smo osvojili na terenu. Time se vratio optimizam i nada i to stvara pozitivnu radnu atmosferu. Pokušat ćemo sve kako bi napravili maksimum, iako se u zagradi ove kazne krije opasna poruka koja daje impuls svim navijačima koji vole Dinamo da je situacija krajnje ozbiljna; pružimo ruku ozdravljenju imidža Dinama u Europi kako bi prezentirali simbol Zagreba, a to Dinamo jest, kao gospodski klub i grad. Vrijeme je da se počnemo prikazivati u normalnom svjetlu", poručio je Jurčić.

Svjestan je Jurčić kako će Karlovac igrati vrlo obrambeno: "Znamo što nas čeka: zatvoreni Karlovac s tipičnim bunkerom koji vreba kontre; tako smo se i pripremali za igru." Dinamov sastav nije htio otkriti, ali je poručio kako će sjajna predstava protiv Šibenika utjecati na njegov izbor: "Mi moramo respektirati utakmicu sa Šibenikom i tako ću postaviti sastav protiv Karlovca."

Utakmica sa Šibenikom "otvorila je oči" treneru Dinama koji je odlučio drukčije posložiti hijerarhiju u momčadi: "Ova ekipa treba energiju, ljude gladne uspjeha i dokazivanja i to ću jako respektirati u slaganje momčadi u svim idućim utakmicama Dinama." Pod "ljude gladne uspjeha" trener misli na: "Obično mladi igrači daju tu energiju, no nije pravilo", zaključio je trener Dinama.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!