Nogomet

Bivši tajnik N/FSBiH osuđen na pet godina zatvora

HINA • ponedjeljak, 23.11.2009.
Bivši tajnik N/FSBiH osuđen na pet godina zatvora
Foto: Sandro Donda

Sud Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je nepravomoćno osudio glavnog tajnika Nogometnog saveza BiH Muniba Ušanovića na pet godina zatvora proglasivši ga krivim za kazneno djelo porezne utaje te zloporabe položaja i ovlasti.

Uz Ušanovića na petogodišnju zatvorsku kaznu osuđen je i Miodrag Kureš, tajnik NS BiH zadužen za financije i marketing.

Suđenje Ušanoviću i Kurešu trajalo je gotovo dvije godine a Tužiteljstvo BiH teretilo ih je da su od 1. siječnja 2001. do 30. rujna 2006. godine izbjegli plaćanje poreza na promet proizvoda i usluga, te poreza na plaće i poreza na doprinose, čime su oštetili proračun Federacije BiH.

Ušanović i Kureš osuđeni su i po točkama optužnice da su u vrijeme obnašanja dužnosti u NS BiH zloporabom službenog položaja ostvarili i značajnu osobnu imovinsku korist.

Sud je tako utvrdio kako su njih dvojica u razdoblju od 2001. do 2005. godine nezakonito stekli i imovinsku korist od blizu 250 tisuća konvertibilnih maraka (oko 125 tisuća eura), te nešto više od 40.000 eura.

Presudom je naloženo i oduzimanje nezakonito stečene imovine.

Ušanović je nakon izricanja presude novinarima izjavio kako je nepravedno osuđen.

"Naravno da nisam zadovoljan. Nikada u životu nisam prisvojio ni jedan dinar niti sam utajio dinar poreza", kazao je Ušanović potvrdivši kako će njegov odvjetnik svakako uložiti žalbu na presudu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!