Nogomet

"Vjerujemo i u sebe i u Lyon"

Antonija Pavlić • utorak, 24.11.2009.
"Vjerujemo i u sebe i u Lyon"
Foto: EPA

Rafael Benitez uvjeren je kako se Liverpool može izvući iz teške situacije i u posljednja dva kola izboriti prolaz u šesnaestinu finala Lige prvaka. Prvi ultimatum - pobjedu protiv Debrecena - imat će već večeras, a uz to će morati i krajičkom oka pratiti ogled Lyona i Fiorentine i nadati se gubitku bodova posljednje spomenutih...

Ponovno se Liverpool našao na rubu ispadanja iz Lige prvaka već i prije knockout faze, no ponovno će se, vrlo vjerojatno, izvući. Izabranicima Rafaela Beniteza treba pobjeda protiv Debrecena u Mađarskoj i poraz Fiorentine od Lyona, a oba scenarija vrlo su lako ostvariva i najvjerojatnija.

"Bit će se teško kvalificirati dalje jer primarno ovisimo o drugim momčadima. Mi ćemo odraditi svoj posao i nadati se pomoći Lyona kako bismo posljednju utakmicu protiv Fiorentine dočekali sa šansama za prolaz", mišljenja je Benitez.

Nedostaju:

Momčadi Liverpoola nedostajat će Fernando Torres, Martin Kelly, Albert Riera i Ryan Babel, no na teren se zato vraćaju Johnson, Daniel Agger i Alberto Aquilani. Mađari će pak morati nastupiti bez Róberta Feczesina i Leonarda, a u središte obrane vratit će im se Norbert Mészáros.

"Naš posao je jednostavan. Moramo izaći na teren i pobijediti Debrecen. Već sam ranije rekao da će, ako uspijemo proći dalje, to biti čudo jer ovisimo o drugim ekipama dok u isto vrijeme moramo naporno raditi za bodove."

Vjeruje li u "poštenje" Lyona, koji u utakmicu odluke protiv Fiorentine ulazi s već osiguranim mjestom u šesnaestini finala? "Ne vjerujem da bi Lyon u daljnjem natjecanju radije vidio Fiorentinu nego nas. Uvjeren sam da žele pobijediti i ovaj dio natjecanja završiti na čelu skupine - zbog eventualno lakšeg protivnika u nastavku, dizanja morala momčadi i novca."

Liverpoolov prvi protivnik, kojeg će morati uspješno preskočiti u pohodu na drugi krug natjecanja, bit će Debrecen. Mađari u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka još nisu akumulirali bodove, no trener András Herczeg odbija se predati i Redsima u ring baciti bijeli ručnik.

"Dali smo sve od sebe u Ligi prvaka do sada, no to nažalost nije bilo dovoljno za osvajanje bodova. Svjesni smo činjenice da Liverpool mora pobijediti, ali i da nogomet često piše priče tipa David i Golijat. Želimo Redsima pomrsiti planove, pobjedom ostvariti najveći uspjeh u klupskoj povijesti, i savršeno smo svjesni da za taj pothvat svatko od igrača mora dati 120 posto."

Iskustvo igranja u Ligi prvaka uvijek je dobro došlo i zasigurno će im pomoći i u narednim pokušajima proboja među elitu. "Od ovogodišnjih utakmica u Ligi prvaka puno smo naučili, a i još radimo na sebi. Postali smo svjesni toga da ne smijemo izgubiti loptu, a da za to ne snosimo posljedice, te smo shvatili kako nikada ne smijemo zadnju liniji ostaviti otvorenom."

Kako Herczeg vidi rasplet situacije u skupini? "Preostale tri momčadi u skupini pravi su europski divovi i teško je odrediti dvije najbolje. Tablica će na koncu reći svoje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!