Nogomet

"Spremni smo na borbu do krvi"

Antonija Pavlić • utorak, 24.11.2009.
"Spremni smo na borbu do krvi"
Foto: EPA

Rangers i Stuttgart u međusobnom će susretu u skupini G odlučiti tko će se boriti za prolaz u sljedeću fazu Lige prvaka, a tko će ući u bubanj za Europsku ligu. Obje ekipe imaju podjednake šanse, a u nešto boljoj poziciji su Nijemci koji na kontu imaju bod više...

Ništa osim pobjede neće zadovoljiti Rangerse i Stuttgart u međusobnom susretu u petom kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka. Nijemci ispred Rangersa imaju bod prednosti, no ništa im to neće značiti ukoliko izgube, budući da će prolaz u šesnaestinu finala tada izboriti - Unirea.

Nedostaju

Rangersima će sigurno nedostajati Pedro Mendes, Maurice Edu i Kirk Broadfoot, dok su dvojbeni Steven Naismith, Kris Boys, DaMarcus Beasley i Jérôme Rothen. Stuttgart će nastupiti bez Martina Laninga, Samija Khedire i Stefana Celozzija, a možda i Ricarda Osorije, Serdara Tascija i Ludovica Magnina.

"Momčad je učinila fantastičan posao završivši prošlu sezone na trećem mjestu Bundeslige; sada iz toga želimo izvući koliko god je moguće više i plasirati se među najboljih 16. U nacionalnom prvenstvu imamo mnogo problema, no ovo je sasvim jedno drugo natjecanje. Bundesliga se igra u vrlo viskom tempu, a nama je glavni problem postizanje zgoditaka. Stvaramo šanse, no nikako da materijaliziramo prednost na terenu", smatra Markus Babbel.

"Nadam se da će nam se sve to vratiti protiv Rangersa. Oni moraju napasti, nemaju vremena ni prevelikog izbora i tu vidim našu priliku. Spremni smo i, ako treba, za tri boda ćemo se boriti do krvi."

Šef struke škotske momčadi Walter Smith svjestan je kako će za prolaz dalje morati nekoga pobijediti i pred svojim navijačima. Koliko god to čudno zvučalo Rangersi su glavninu svojih bodova u ovogodišnjem izdanju Lige prvaka akumulirali na gostovanjima.

"Čudno je što smo jedino na gostovanjima pružali dobre partije i osvajali bodove, pred svojim navijačima ostali smo bez plijena, pače, doživjeli smo dva teška poraza. Ipak, najvažnije je što smo još uvijek u igri, ako ništa, možemo se izboriti za nastavak natjecanja u Europskoj ligi."

Stuttgart je u slaboj formi, no Smith se time ne želi zavaravati. "Nije na nama da procjenjujemo u kakvoj su oni formi. Cilj nam je nastaviti natjecanje u Europi, pa makar i u Europskoj ligi. Stuttgart je veoma kvalitetna momčad, s nekoliko vrhunskih pojedinaca, no ove sezone se dosta muče. Nadam se da ćemo pružiti dobar otpor, a onda, ako bude sreće, na posljednju utakmicu u Sevillu otići s realnim šansama za prolaz."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!