Nogomet

"Ako treba, poginut ćemo napadajući"

Antonija Pavlić • utorak, 24.11.2009.
"Ako treba, poginut ćemo napadajući"
Foto: EPA

Josep Guardiola svjestan je kako mu protiv Intera na Nou Campu treba isključivo pobjeda kako bi posljednju utakmicu dočekao u nešto mirnijem tonu. Momčad Josea Mourinha bit će veoma tvrd orah, no Katalonci vjeruju kako i bez Messija i Ibrahimovića mogu do nova tri boda...

Prvak Europe na rubu je ispadanja iz Lige prvaka; očajnički mu treba pobjeda nad Interom na Nou Campu kako bi se oporavio i uključio u ravnopravnu borbu za prolaz u osminu finala. Talijani međusobni dvoboj pak očekuju smireno i samouvjereno, uvjereni kako mogu skinuti skalp Barceloni i tako ih već u ovoj, ranoj fazi orijentirati isključivo na nacionalno prvenstvo.

"Užitak mi je sudjelovati u ovakvim teškim utakmicama. Kada sam bio trener Chelseaja s Barcelonom sam se susretao šest puta, a sada sam ovdje i s Interom. Ovakve, tvrde i neizvjesne utakmice volim više od onih u kojima se pobjeđuje s tri, četiri gola razlike", u svom stilu započeo je Jose Mourinho.

Nedostaju:

U ekipi Barcelone upitni su Lionel Messi i Zlatan Ibrahimović, dok sigurno neće biti Gabriela Milita, Erica Abidala i Rafe Marqueza. Inter će igrati bez Davida Santona i, možda, upitnog Wesleyja Sneijdera.

"Svi su veoma uzbuđeni i ne mogu dočekati da utakmica počne. Još se nisam odlučio za strategiju, ne znam hoćemo li igrati na pobjedu ili remi. Rizik postoji u obje taktike, o tome ćemo odlučiti kako se susret bude razvijao."

"Svijet nogometa žarko priželjkuje Barceloninu pobjedu i prolaz, no oni su svjesni prave težine ovoga susreta. Znaju tko im je glavni konkurent, no svjesni su i kako će biti u velikim problemima ukoliko Rubin pobijedi Dynamo. Ne boje se, ali ne bojimo se ni mi."

Strateg Katalonaca Josep Guardiola za razliku od Mourinha nije skrivao taktiku. Otvoreno je najavio izrazito napadački orijentiranu igru, te pozvao navijače da Nou Camp pohode u što većem broju i svoju momčad bodre do nove pobjede.

"Messi i Ibrahimović i dalje su upitni, o tome da li će zaigrati protiv Intera znat ću praktički tek prije same utakmice. Ne mogu poreći kako su vrlo važni za našu momčad, no najbitnije nam je da stvorim koheziju, dišemo kao jedan, zajedno pobjeđujemo i zajedno gubimo. Pozivam sve navijače da dođu na San Siro i sa smiješkom na licu stanu iza nas."

U prvom susretu ove dvije momčadi odigrale su 0:0. "Inter je vrhunska momčad, lideri su Serije A, imaju sjajnu ekipu s genijalnim trenerom. Mourinho svoju momčad može natjerati da igra na nekoliko načina; koristi mnogo drukčijih taktika, zbog čega moramo biti maksimalno pripremljeni i oprezni."

Situacija u skupini dosta je zamršena; dva kola prije kraja prvi na koncu mogu završiti i trenutačno posljednjeplasirani, a Inter, kao vodeći, okončati natjecanje i preseliti u Europsku ligu.

"Znao sam da će se sve odlučivati u posljednja dva kola. Vjerujem da će nam četiri boda biti dovoljna za prolaz i siguran sam kako ćemo to ostvariti. Nastupit ćemo napadački i hrabro; ako već moramo pasti, past ćemo napadajući", rekao je.

Kako će na Nou Campu biti dočekan Samuel Eto'o? "Eto'oa ćemo pošteno i sportski pozdraviti jer on to zaslužuje."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!