Nogomet

"Zanima nas samo prvo mjesto"

Antonija Pavlić • utorak, 24.11.2009.
"Zanima nas samo prvo mjesto"
Foto: EPA

Cesare Prandelli i njegova Fiorentina imat će veoma težak posao "ukrasti" na Stade Gerlandu bodove Lyonu i tako iz daljnjeg natjecanja izbaciti Liverpool. No, Francuzi nikako neće odigrati samo sporednu ulogu u rješavanju drugog putnika u šesnaestinu finala, već su najavili pohod na na Firencu i eventualno "lakšeg" suparnika u šesnaestini finala...

Mjesto u šesnaestini finala već mu je garantirano, no pobjedom protiv Fiorentine na Stade Gerlandu osigurao bi i prvo mjesto u skupini i lakšeg protivnika u sljedećem krugu. Lyon ima sve u svojim rukama i ne namjerava se opustiti i predati protiv momčadi kojoj za prolaz dalje treba puni plijen.

"Naš je cilj biti prvi u skupini i u Firencu smo to došli dokazati. Ne namjeravamo ponoviti pogrešku od prošle godine kada smo bili drugi i u sljedećem krugu izvukli najtežeg protivnika - Barcelonu. Ova momčad uistinu želi natjecanje po skupinama okončati na prvom mjestu, svi dišemo zajedno i to nam je najveća snaga."

Nedostaju:

U sastavu Lyona zbog ozljeda neće biti Andersona, Mathieua Bodemerea, Anthonyja Réveillerea, Maximea Gonalosa, Jérémyja Toulalana i Françoisa Clerca, dok će Fiorentina momčad morati slagat bez Alessandra Gamberinija i Adriana Mutua.

Prošle sezone upravo u Firenci prezentirali su svoj najbolji nogomet. "Nismo ovdje došli na izlet, planiramo preuzeti kontrolu i nametnuti ritam od starta, premda smo svjesni koliko će teško to biti učiniti. Prošle sezone ovdje smo odigrali najbolje, a momčadi se od tog vremena nisu drastično promijenile. Cijenimo Fiorentinu, za nas su oni uvijek bili iznimno jaka, 'tvrda' i opasna momčad."

Strateg njihovih suparnika Cesare Prandelli okršaj s Lyonom, pak, apostrofira kao "utakmicu sezone". "Znam da bi ovaj ogled mogao biti naša utakmica odluke, najvažnijih 90 minuta ove sezone. Cijela momčad se s ovom situacijom mora suočiti napunjena entuzijazmom, noseći u mislima činjenicu da će nam to vjerojatno biti najvažnija utakmica u bližoj budućnosti."

Imperativ osvajanja bodova osjeća se u zraku, no Prandelli ga uvijek i svugdje pokušava "smiriti". "Prije ovakvih utakmica adrenalin nekontrolirano skače. Svjesni smo imperativa, znamo da i fizički i psihički moramo pružiti najbolje od sebe, igrati smireno i fokusirano. U Seriji A ne briljiramo, ali sada smo koncentrirani samo na Ligu prvaka. Lyon je odlična ekipa puna iskusnih igrača koji su psihički vrlo jaki. I oni prolaze kroz teško razdoblje u francuskom nacionalnom prvenstvu, ali ovakve utakmice nešto su sasvim drugačije."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!