Nogomet

"Važno je biti prvi u skupini"

Antonija Pavlić • utorak, 24.11.2009.
"Važno je biti prvi u skupini"
Foto: EPA

Pobjedom protiv Standarda na Wembleyju Arsenal bi i prije posljednjeg kola osigurao put u daljnje natjecanja s prvog mjesta. Svjestan je toga Arsene Wenger, najavivši napad i uzimanje bodova svojim belgijskim gostima...

Strateg Arsenala Arsene Wenger svjestan je koliko u sljedećoj fazi natjecanja Lige prvaka može značiti prvo mjesto u skupini i ipak nešto "slabiji" protivnik.

Nedostaju:

Arsenal će nastupiti bez Robina van Persieja, Nicklasa Bendtnera, Abou Diabyja, Johana Djouroua Gaëla Clichyja i Łukasza Fabiańskog, dok će Standard igrati bez Stevena Defoura, Cedrica Colleta Mohameda Sarra, Igora De Camarga i Milana Jovanovića.

"Ovoga tjedna imamo veoma dobru priliku da se s prvog mjesta kvalificiramo u sljedeću rundu, što je iznimno važno. Pobjeda nad Standardom bila bi sjajna i kako bi na neki način anulirali loše i razočaravajuće rezultate iz vikend utakmica", misli Francuz.

"Cijela momčad razočarana je zbog poraza od Sunderlanda, pogotovo stoga što to nikako nismo očekivali. Standard je također jaka momčad, u posljednje vrijeme dodatno su podignuli razinu igre i ekipa su koja je uvijek sto posto koncentrirana. Bit će teško."

Strateg Standarda László Bölöni impresioniran je Arsenalovim stadionom, hramom nogometa, no bio bi još sretniji kada bi s njega otišli u sretnom raspoloženju.

"Velika nam je čast doći ovdje u Englesku i igrati u hramu nogometa, na Wembleyju. Bilo bi lijepo kada bismo usto uspjeli i nešto napraviti, možda osvojiti koji bod. Uvijek smo dobro igrali protiv engleskih momčadi, pa se nadam da možemo nastaviti tu tradiciju."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.11.2009. u 16:32
    izgleda da je to nešto novo. ko je tu lud, Antonija ili LAslo??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2009. u 14:58
    da i ja se pitam tepsijad :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.11.2009. u 14:03
    od kada arsenal svoje domace utakmice igra na wembleyu
    Obrisan korisnik