Nogomet

"Igrat će se s punim gasom"

Antonija Pavlić • utorak, 24.11.2009.
"Igrat će se s punim gasom"
Foto: UEFA

Rubin i Dynamo Kijev susret će se u 5. kolu natjecanja po skupinama Lige prvaka i ganjati bodove kojima bi se u skupini smrti približili prolasku. Rusi će jednim okom gledati i utakmicu Intera i Barcelone i priželjkivati kiks Španjolaca, koji im je potreban kako bi i prije zadnjeg kola osigurali povijesni plasman u daljnju fazu natjecanja...

Novopečeni ruski prvak Rubin Kazan u susret s kijevskim Dynamom ući će sa samo jednom mišlju - pobjedom. S tri boda na kontu nestrpljivo će iščekivati i konac utakmice Intera i Barcelone na San Siru i nadati se porazu španjolske momčadi, nakon čega bi se po prvi puta u povijesti plasirali u šesnaestinu finala Lige prvaka.

"Veoma je važno što smo već protekloga vikenda osigurali naslov ruskih prvaka i što se igrači mogu u potpunosti koncentrirati samo na Ligu prvaka. Svi su oporavljeni, spremni i nestrpljivi da jednom već otpočnemo utakmicu s Kijevljanima", rekao je trener Rubina Kurban Berdijev.

Nedostaju:

Rubin nema problema s ozljedama, nastupit će u praktički kompletnom sastavu, dok Dynamu nedostaju Badr El Kaddouri, Pape Diakhate, Yevgen Kchaeridi, Olexander Alijev, i Leandro Alemida.

"Nama nije važno kako ćemo igrati, bitan nam je jedino rezultat, odnosno bodovi. Vjerujem kako će obje momčadi nasrnuti od samog početka, igrat će se s punim gasom."

Premda su posljednjeplasirani u skupini i Ukrajinci imaju šanse za prolazak dalje. "Gledao sam puno Dynamovih utakmica i mogu reći da su jaka momčad koja zaslužuje igrati Ligu prvaka. Od našeg prvog međusobnog susreta dosta su se promijenili, sada igraju u puno višem tempu."

Strategu Dynama Valeriju Gazajevu veliki problem predstavljat će igrači koji su protekloga tjedna odrađivali reprezentativne obveze. "Prvo bih želio čestitati Rubinu na zasluženo osvojenoj tituli prvaka Rusije. Veoma su dobra momčad i bit će nam vrlo teško 'ukrasti' im bodove."

"Mi u momčadi imamo 15 reprezentativaca kojima je raspored u protekla dva tjedna bio veoma zgusnut i naporan. Minimalno odigravaju osam utakmica po mjesecu, ali ako želimo uspjeti u Ligi prvaka onda s time moramo nekako živjeti. Držimo se plana oporavka nakon svake utakmice i za sada sve funkcionira dobro."

Kako će se na terenu ponašati reprezentativci Ukrajine nakon što ih je Grčka potpuno neočekivano "izbacila" sa Svjetskog prvenstva? "Ono što mogu sa sigurnošću reći je da se mnogi igrači sada osjećaju puno bolje nego nakon domaćeg ogleda s Interom u Ligi prvaka i poraza od Grčke u kvalifikacijama za SP."

Veliki hendikep Gazajevu će biti izostanak ponajboljeg veznjaka Olexandra Alijeva. "Olexandar Alijev je na internacionalnoj dužnosti iskrenuo zglob i, nažalost nam neće moći pomoći u ovoj misiji."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!