Nogomet

"Povijesna utakmica za Rumunje"

Antonija Pavlić • utorak, 24.11.2009.
"Povijesna utakmica za Rumunje"
Foto: UEFA

U povijesnoj utakmici protiv Seville rumunjska Unirea imat će mogućnost postati prvom momčadi koja je u svojoj zemlji izborila osminu finala Lige prvaka. Za prolaz dalje trebat će im pobjeda protiv Španjolaca i gubitak bod(ov)a Stuttgarta, a strateg Dan Petrescu uvjeren je kako je taj scenarij ostvariv...

Pobjeda nad Sevillom i gubitak bodova Stuttgarta u drugoj utakmici skupine G Unirei bi donio povijesni plasman u osminu finala Lige prvaka, pače, postali bi prvi rumunjski klub kojemu bi to pošlo za rukom. Španjolci su suverenim prezentacijama već osigurali prolaz dalje, no i oni će na stadionu Steaue u Bukureštu tražiti trobod kako bi u iduću fazu putovali s prvoga mjesta.

"Ovo će vjerojatno biti najvažnija i najteža utakmica moje karijere. Sevilla je već osigurala prolaz dalje, no mi se ne smijemo opustiti i zaboraviti koliko su opasni. Bore se za titulu prvaka Španjolske s Barcelonom i Real Madridom, a i Luis Fabiano želi postati najbolji strijelac Lige prvaka", rekao je Dan Petrescu.

Nedostaju:

Unirea će se morati snalaziti bez ozlijeđenih Raula Rusescua i Bruna Fernandesa, dok će Sevilla nastupiti bez Toma De Mula, Federica Fazija, Lautara Acoste, Aroune Konéa, Alda Duschera, Adriana, Juliena Escudéa i Andrésa Palopa.

"Ako pobijedimo, zadnji susret protiv Stuttgarta neće nam biti važan. Za našu zemlju i naš nogomet ovo je iznimno bitna utakmica jer se nijedna rumunjska ekipa nikada nije kvalificirala u osminu finala u novom formatu Lige prvaka. Imamo sjajnu šansu za prolaz, usprkos tome što ovisimo i o rezultatima drugih momčadi."

Trener Seville Manuel Jiménez ne misli se, pak, samo tako predati. Španjolska momčad do sada je prikazivala impresivne prezentacije, a u istom tonu misli i završiti posao u skupini G.

"Svaki je susret važan, bez obzira na ono što se dogodilo jučer, u prošlom kolu ili u povijesti. Želimo pobijediti. Naučeni smo na to, ne znam kako bih morao pripremati momčad da ciljamo samo na bod."

"Unirei prije početka nitko nije davao ni grama šanse, a sada se bore za prolaz dalje. Dobro su organizirani i u susret protiv njih ulazimo veoma ozbiljni. Imamo potencijal za osvajanje Lige prvaka i Primere, ali sve treba obavljati korak po korak. Nećemo eksperimentirati, znam tko će istrčati u Bukureštu i kako ćemo igrati", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!