Košarka

Nedvojbeno najbolji James i Bryant

Igor Maračić • utorak, 24.11.2009.
Nedvojbeno najbolji James i Bryant
Foto: EPA

U tjednu od 16. do 22. ovog mjeseca dvojica igrača, svatko u svojoj konferenciji, prednjačili su nad ostalima. Kobe Bryant iz Los Angeles Lakersa i LeBron James iz Cleveland Cavaliersa više su nego zasluženo odabrani za igrače tjedna...

Dok nam se vjerojatno u glavi još uvijek vrte lude scene Bryantovih "ludorija" protiv Oklahome, upravo on i uvijek atraktivni James pobrali su titule naj igrača u proteklom tjednu. Lakersi su u tom razdoblju igrali i pobijedili tri utakmice, dok su Cavsi tom omjeru dodali jedan poraz.

Kobe je prosječno zabijao 29,8 koševa, 6,7 asistencija i skokova, te je u međuvremenu skočio na drugo mjesto strijelaca Lakersa, ostavivši iza sebe legendarnog Jabbara. Također je po četvrti put ove sezone upisao učinak od najmanje 40 poena, a najviše ćemo pamtiti njegov ludi nastup u pobjedi protiv Thundera, gdje je pokazao puni arsenal.

Bryantov koš preko table

LeBron je bio prvi strijelac Istoka s impresivnih 34 koša (58 posto šuta), a njima je dodao i nevjerojatnih 9 asistencija. Jedini je u svojoj konferenciji otišao preko 30 koševa u svakoj utakmici ovog tjedna, a protiv Indiane je upisao i svoju prvu ovosezonsku 40+ utakmicu. Ostali kandidati za igrače tjedna bili su Dirk Nowitzki, Carmelo Anthony, Vince Carter i Amare Stoudemire.

Prvih Jamesovih 40 poena u pobjedi protiv Indiane

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!