Nogomet

"Preuzet ćemo maksimalan rizik"

Antonija Pavlić • utorak, 24.11.2009.
"Preuzet ćemo maksimalan rizik"
Foto: UEFA

Ronald Koeman svjestan je kako će njegova momčad morati preuzeti maksimalan rizik ukoliko želi pobijediti Olympiacos i zadržati šanse za prolaz u šesnaestinu finala Lige prvaka. Zico pak, utakmicu dočekuje u puno opuštenijem tonu, budući da im je za sigurnost prije posljednjeg kola dovoljan i bod...

AZ Alkmaar kod kuće je u posljednjih 35 europskih utakmica doživio tek jedan poraz, a taj rekord morat će produžiti i protiv Olympiacosa u petom kolu ovogodišnjeg izdanja Lige prvaka. Ukoliko žele zadržati nade u prolaz dalje moraju ubilježiti trobod i potom čekati posljednje kolo u kojem gostuju kod Standarda.

"Znamo što nam je činiti - u igri za nastavak natjecanja u Europi drži nas samo pobjeda. Sve to izgleda veoma jednostavno, no neće nam biti nimalo lako sprovesti to u djelo. Ne vjerujem da će Olympiacos doći i pred našim navijačima preuzeti inicijativu. Strpljivo će čekati svoje prilike i vjerojatno se orijentirati na kontranapade", analizirao je Ronald Koeman.

Nedostaju:

Nizozemskoj momčadi nedostajat će Kew Jaliens, Mounir El Hamdaou i Erik Heijblok, dok će se Grci morati snalaziti bez Matta Derbyshirea, Andreasa Vasilogiannisa, Diogoa, Vassilisa Torosidisa, Luciana Galettija i Cristiána Ledesme.

"Svjesni smo da nećemo dobiti puno prostora i zato ćemo morati preuzeti maksimalan rizik. Olympiacos je protiv Standarda u prošloj utakmici igrao s čak pet napadača, no mi smo i za to pripremljeni. Očajnički nam treba pobjeda da nade za plasman dalje održimo na životu; ipak, nastavak natjecanja u Europskoj ligi čini mi se realnijim dosegom."

Pobjedu želi i Zico. "Ovo je dobra prilika da nakon dva uzastopna remija ostvarimo pobjedu. Situacija u skupini je komplicirana, sve momčadi žele pobijediti, pa tako i AZ, zbog čega ćemo morati dati najbolje od sebe. Protiv Standarda smo dobro počeli, ali zatim napravili neke pogreške koje su nas koštale pobjede; to ćemo ovoga puta pokušati izbjeći."

"Za vikend nas očekuje teška utakmica, derbi protiv Panathinaikosa, a zbog toga niti remi u Nizozemskoj ne bi bio loš", smatra brazilski trener. "Ipak, preferiramo pobjede u oba posljednja meča, kako bismo bili potpuno sigurni u nastavak natjecanja."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!