Nogomet

Inter bez šanse u Barceloni

Ante Jukić • utorak, 24.11.2009.
Inter bez šanse u Barceloni
Foto: EPA

U najzvučnijem dvoboju večerašnjeg programa Lige prvaka, Barcelona je u potpunosti nadigrala Inter, koji čak može i biti zadovoljan s konačnih 2:0 europskog prvaka. Drugi večerašnji ogled Skupine F, sudar Rubina i kijevskog Dinama, završio je bez pogodaka.

Barcelona – Inter 2:0
(Pique 10', Pedro 26')

Aktualni prvaci Italije i drugi su ovosezonski dvoboj protiv Barcelone započeli klasičnim "bunkerom", no za razliku od utakmice u Milanu, strategija Josea Mourinha ovog je puta "pala u vodu" već nakon nepunih pola sata igre. Iako lišena usluga svojih najboljih igrača, Messija i Ibrahimovića, Barca je od prve minute zagospodarila travnjakom Camp Noua, a nagrada za takvu igru stigla je već u desetoj minuti, kada je za 1:0 Katalonaca pogodio Pique. Prednost domaćina 16 minuta poslije udvostručio je Pedro, okrunivši akciju koja je igrače Intera učinila pomalo i smiješnima.

S velikom prednosti u "džepu", igrači Barcelone u nastavku su se polako mislima okrenuli na predstojeći prvenstveni dvoboj s Realom, tako da je i Inter konačno malo došao do daha, no bez nekog konkretnog učinka. Ostalo je na kraju 2:0 za Barcelonu, koja je ovom pobjedom praktički osigurala plasman dalje. Aktualnog prvaka izbaciti bi mogao samo visoki poraz u Kijevu (2:0 ili tri i više razlike za Dinamo), dok Talijane očekuje puno teži posao. Inter, naime, za siguran prolaz mora na svom San Siru svladati Rubina.


Rubin – Dynamo 0:0

Ruski prvak ni u trećem domaćem nastupu u Ligi prvaka nije uspio doći do pobjede, no čak i uz takvu statistiku zadržao je šanse za plasman u osminu finala. Nakon večerašnjih 0:0 protiv Dinama, Rubin će za siguran prolaz među najboljih 16 momčadi Starog kontinenta morati slaviti (u nekim kombinacijama bit će im dovoljan i remi) na San Siru, a jedino će visoka pobjeda u posljednjem kolu igrati Kijevljanima, koji na svom terenu dočekuje Barcelonu.

Inače, večerašnji sraz ruskog i ukrajinskog prvaka ponudio je čak 29 udaraca na gol, ali niti jedan od njih nije pronašao put iza leđa Rižikova na jednoj, odnosno Šokovskog na drugoj strani. Standardno dobru partiju u redovima gostujuće momčadi pružio je hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Barcelona2:0Inter
Rubin Kazan0:0Dynamo Kijev
1Barcelona 67:3+411
2Inter 67:6+19
3Rubin Kazan 64:7-36
4Dynamo Kijev 67:9-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Weasley25.11.2009. u 18:19
    ne navijam za barcelonu, ali po meni oni trenutno zajedno s arsenalom igraju najljepši nogomet u europi i mogli bi i ove godine osvojiti ligu prvaka
    Weasley
  • Obrisan korisnik25.11.2009. u 08:34
    Bez Messija i Ibrahimovića pobijedili prvaka Italije... to nešto govori... Mes Que un Club!
    Obrisan korisnik