Košarka

Gosti na 50 posto

Branimir Korać • srijeda, 25.11.2009.
Gosti na 50 posto
Foto: Bruno Karadža

U skupinama Eurochallengea po četiri pobjede upisali su domaćini i gosti. Najdramatičnije do pobjede je stigao Enisej koji je na svom parketu slavio s linije slobodnih bacanja u posljednjoj sekundi...

Skupina E: Rusi u zadnji čas

Rumunjski CSU Asesoft bio je na rubu iznenađenja i pobjede u Krasnojarsku protiv Eniseja. Međutim domaćin se uspio izvući i ubačajima s linije slobodnih bacanja Denisa Beljajeva na isteku vremena stigli su do pobjede 74:73. "Čestitke svima, ovo je za nas povijesna pobjeda. Ovo je dobar rezultat iako smo morali i lakše slaviti. Zadovoljan sam i konačnom statistikom, upisali smo samo deset izgubljenih lopti, jedino što nije dobro što ih je tri bilo na samom kraju. Utakmica je bila nervozna što je i razumljivo, umorni smo od nastupa u prvenstvu, a bili smo uzbuđeni zbog europskog nastupa", rekao je trener domaćina Ainars Bagarskis.

Kod Eniseja istaknuli su se Fred Warrick sa 16 poena i Lionel Chalmers, koji je uigrao uz manju ozljedu, s 15 poena i osam asistencija. Kod CSU-a po 18 poena ubacili su Catalin Burlacu i Arvydas Cepulis.

Doneck je lakše nego što to rezultat pokazuje slavio na gostovanju kod Liegea. Ukrajinci su uzeli pobjedu 79:74, no dobrim dijelom posljednje četvrtine imali su dvoznamenkastu prednost i pobjedu nisu dovodili pod znak pitanja. 23 sekunde prije kraja Green je smanjio na 77:74, no sedam sekundi prije kraja Perry ubacuje dva slobodna bacanja i završava priču.

Marque Perry s 24 poena predvodio je goste, a društvo su mu pravili s po 18 poena Anthony Tucker i Ricardo Marsh. Kod Liegea Will Thomas ubacio je 20 poena uz 11 skokova, a Michael Green dodao je 16 poena i pet asistencija. Andrija Stipanović za 21 minutu ubacio je dva poena (1/5) uz četiri skoka dok je Ivan Papac za četiri minute napravio tri osobne pogreške.

Skupina F: FMP slavio u Belgiji

Banvit je autoritativno odradio domaću utakmicu protiv VEF Rige i svladao je sa 103:79. Na startu posljednje četvrtine nije se činilo kako će Latvijci upisati tako visok poraz, smanjili su na 74:67 i očekivalo se kako će zaigrati bolje. Međutim suprotno, Banvit je dodatno pritisnuo i na kraju visoko slavio. "Igrali smo jako dobro kao momčad i željeli smo ovu pobjedu. Tijekom utakmice podizali smo igru i sve to pretočili u pobjedu", komentirao je nakon susreta krilni igrač Banvita Goran Čakić.

Lance Williams s 19 poena bio je najefikasniji kod domaćina dok je Čakić dodao 17 poena i pet skokova. U gostujućem sastavu Ingus Bankevics ubacio je 19 poena uz tricu 6/10 dok je Gregory Renfroe dodao 19 poena i deset asistencija.

Vrijednu pobjedu odnosi FMP s gostovanja kod Aalstara. FMP je u Belgiji slavio 79:78 pogođenim slobodnim bacanjem Predraga Samardžiskog četiri sekunde prije kraja za 79:76. Huffman je na drugoj strani također ubacio dva, no samo je postavio konačnih 79:78.

Kod FMP-a Samardžiski je ubacio 16 poena uz devet skokova dok je Andreja Milutinović dodao 16 poena. Kod domaćina Brian Greene ubacio je 23 poena uz osam skokova i sedam asistencija, Korvotney Barber dodao je 12 poena i 11 skokova, a Bingo Merriex 11 poena i deset skokova.

Skupina G: Preokretima do pobjede

Tartu Rock dosta se namučio s austrijskim Welsom, ali ipak je preokrenuo zaostatak iz rane faze susreta te je na kraju uzeo pobjedu 58:53. Gosti su imali vodstvo sve do isteka treće četvrtine, no kada je Tartu tada poveo, do kraja susreta više nije ispuštao prednost.

Kod Estonaca najbolji su bili Scott Morrison sa 17 poena i osam skokova te Silver Leppik s 12 poena. Kod gostiju Davor Lamešić ubacio je 12 poena uz pet skokova, Matthew Nelson deset poena, a Jason Conley uhvatio je 11 skokova.

Poput Tartu Rocka, preokretom su do pobjede došli i košarkaši Artlanda Koji su gostovali u Antwerpenu. Nijemci su na kraju slavili 77:73 iako su manje od pet minuta prije kraja gubili 70:61. Uslijedilo je crno razdoblje za domaćina i velika serija gostiju za važnu pobjedu.

U Artlandovom sastavu istaknuli su se Ronald Ross s 18 poena i Darius Hall s 11 poena i pet skokova. Kod Antwerpa po 16 poena ubacili su Timothy Black i Bryan Hopkins.

Skupina H: Francuzima slavlje na Cipru

Košarkaši ciparskog Keravnosa nisu uspjeli iskoristiti domaći teren u dvoboju protiv Roannea. Francuzi su sjajnim prvim poluvremenom riješili pitanje pobjednika, ostavili domaćina na 11 poena zaostatka i osim smanjenja na konačnih minus 12, više Keravnos nije mogao. "Utakmicu smo izgubili u prvom poluvremenu, dozvolili smo im previše laganih poena i iako smo bili agresivniji u drugih 20 minuta, dostići minus 17 nije bilo lako. Moramo vidjeti gdje smo griješili i pokušati slaviti u Francuskoj", komentirao je najbolji pojedinac kod domaćina Bryant Smith.

Smith je ubacio 25 poena, a pratio ga je s 18 poena Jarrett Hart. Kod gostiju Ralph Mims ubacio je 20 poena, a Nicholas Lewis 15.

Eurochallenge, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Enisej74:73CSU Asesoft
Belgacom Liege74:79BC Doneck
1Belgacom Liege 51+25
2Enisej 33+4
3BC Doneck 24-14
4CSU Asesoft 24-15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!