Košarka

Partizan srcem srušio Olympiacos

Bernard Jurišić • četvrtak, 26.11.2009.
Partizan srcem srušio Olympiacos
Foto: EPA

Milijuni na bankovnim računima nisu bili dovoljni košarkašima Olympiacosa da izvuku pobjedu na "vrućem terenu" u Beogradu. Partizan je fanatičnom borbenošću ostvario veliku pobjedu i istaknuo kandidaturu za ulazak u Top 16. Istim putem plove i Unicaja i Efes Pilsen...

Fanatičnom borbenošću košarkaši Partizana ostvarili su svoju najveću pobjedu ove sezone. U "proključalom" Pioniru pao je grčki Olympiacos, koji je u Beograd stigao bez svog prvog razigravača Thea Papaloukasa, a početkom susreta ozlijedio im se centar Schortsanitis.

Na početku se činilo kako će Partizan biti lak zalogaj za moćnu grčku momčad, no prednost od 9 poena "crveni" nisu dugo zadržali. Na poluvremenu su gosti još imali 5 poena razlike, no u drugom dijelu agresivni domaćini okrenuli su igru na svoju stranu. Ključna je bila trica odličnog Rašića tri i pol minute prije kraja za 73:68, što su Beograđani zadržali do kraja, usprkos ispadanju čak četvorice igrača zbog pet osobnih pogrešaka.

Sjajnu utakmicu odigrao je Aleksandar Marić, s 23 poena, 15 skokova i 5 osvojenih lopti bit će gotovo sigurno najkorisniji igrač kola. Ruku mu je dao Rašić s 25 poena i 5 asistencija, McCalebb je ubacio 19. Kod Olympiacosa su Kleiza i Childress zabili po 18, no obrambeni učinak cijele momčadi bio je jako loš. Nikola Vujčić propustio je prvenstveni susret minulog vikenda zbog ozljede, a u Beogradu je za 14 minuta ubacio četiri poena, uz po dva skoka i asistencije.

U druge dvije utakmice skupine B slavili su favoriti. Unicaja je gotovo rutinsku petu pobjedu u nizu ubilježila protiv Lietuvos Rytasa, uz 16 poena Cooka, 11 poena i 9 skokova Jimeneza. Kod Litavaca je najefikasniji bio Jomantas sa 16 ubačaja.

Efes Pilsen sve je protiv Entente Orleanaisea riješio u prvom poluvremenu, otišavši na dvoznamenkastu prednost prije odmora. Do kraja je turska momčad lako privela utakmicu kraju, uz razigravanje svih igrača prijavljenih u zapisnik. Stoga ne čudi što je prvi strijelac pobjedničke momčadi Nachbar sa samo 12 ubačaja.

Mario Kasun odigrao je još jednu dobru utakmicu i za 18 minuta ubacio osam poena i dohvatio šest skokova. Kod Francuza je prvo ime bio Austin Nichols sa 16 ubačaja.

Euroliga, skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Anadolu Efes77:64Entante Orleans
Unicaja Málaga91:84Lietuvos Rytas
Partizan86:80Olympiakos
1Olympiakos 82+97
2Unicaja Málaga 73+9
3Partizan 55-12
4Anadolu Efes 46+15
5Lietuvos Rytas 46-43
6Entante Orleans 28-66

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2009. u 16:53
    partizan je bolji
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2009. u 14:40
    to je glupo pitanje u ovom trenutku, cinjenica je da cibona ima ovakvu podrsku sa tribina da bi bolje prolazila u evroligi
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.11.2009. u 11:06
    ko je bolji partizan ili cibona,hajd da budemo objektivni
    Obrisan korisnik