Zimski sportovi

Medvjedi u humanitarnoj utrci AIDS Run 2009

Sportnet • petak, 27.11.2009.
Medvjedi u humanitarnoj utrci AIDS Run 2009

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka pridružuju se svjetskoj akciji obilježavanja 1. prosinca – Svjetskog dana borbe protiv AIDS-a u suradnji s Međunarodnom udrugom studenata medicine Hrvatske – CroMSIC...

1. prosinac već se dugi niz godina u svijetu obilježava kao Svjetski dan borbe protiv AIDS-a. Niti Hrvatska nije iznimka, te brojne državne i nezavisne institucije, organizacije i grupe na ovaj dan organiziraju razna događanja kojima upozoravaju i educiraju javnost o svakodnevnim opasnostima ove smrtne bolesti poznate i pod nazivom 'kuga 21. stoljeća'.

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka ove su godine prihvatili poziv na suradnju Međunarodne udruga studenata medicine Hrvatske - CroMSIC i pridružili se, naravno na sebi specifičan način, projektu AIDS RUN. Naime, već dvanaestu godinu za redom CroMSIC organizira aktivnosti povodom Svjetskoga dana borbe protiv AIDS-a, a ovogodišnja akcija je organizacije humanitarne utrke AIDS RUN na zagrebačkom jezeru Bundek u subotu 28. studenog u periodu od 9:00 do 13:00 sati (start utrke u 10:00 sati). Cilj akcije je podizanje svijesti i edukacija opće javnosti o HIV/AIDS-u, a uz humanitarnu utrku organiziran je i niz zanimljivih popratnih sadržaja tijekom dana.

Budući da hokejaši zagrebačkog Medveščaka ovoga vikenda u vrijeme organizacije humanitarne utrke AIDS RUN igraju dvije utakmice u sklopu lige EBEL (u petak 27. studenog u Ledenoj dvorani Doma sportova dočekuju momčad Black Wings iz austrijskog Linza, a u nedjelju 29. studenog momčad ljubljanske Tilija Olimpije) neće se moći osobno pridružiti humanitarnoj utrci. No, potporu će dati u drugom obliku!

U sklopu ove humanitarne suradnje Medvjedi će u svojoj FAN ZONI za vrijeme utakmica 27. i 29 studenog, kao i za vrijeme utrke na jezeru Bundek, organizirati prodaju posebnih akcijskih t-shirt majica na kojima je posebno za ovu prigodu, prvi puta ikad, otisnut crveni logo kluba te naziv akcije na leđima. Cijena majice je 50,00 kuna, a dio prihoda od prodaje akcijskih t-shirta bit će doniran udruzi CroMSIC za projekt 'Your life in your hands' koji sufinancira MTV Staying Alive, a koji pruža pomoć posebno ranjivoj dijeci i mladima.

"Nebrojeno puta hokejaši, članovi uprave i svi članovi KHL Medveščak sudjelovali su i pomagali kad je bilo potrebno putem raznih humanitarnih akcija. Niti ovaj puta nismo dvojili kod poziva na suradnju i odlučili smo dati potporu na jedan konkretan, ali i specifičan način! Budući momčad ima naporan sportski vikend s čak dvije utakmice u Zagrebu naš kreativni tim osmislio je i dizajnirao posebne akcijske majice na kojima je logo kluba po prvi put ikad do sada promijenio svoju boju. U crvenu naravno", izjavio je Ranko Vučinić, glasnogovornik Medveščaka i nastavio: "Majice se osim u klupskoj FAN Zoni u Domu Sportova i tijekom subotnje utrke na Bundeku, mogu naručiti i putem e-maila na adresi [email protected] po cijeni od 50,00 kuna uvećanoj za troškove poštarine! Mi svim našim navijačima i svekolikoj javnosti još jednom kažemo "Make love stay alive" odnosno "Vodite ljubav, ali ostanite živi".

Uz to, volonteri CroMSIC-a će također tijekom hokejskih utakmica ovoga vikenda dijeliti edukacijske letke, pružati konkretne i korisne informacije na INFO pultovima postavljenim u Domu sportova, a na ekranima u samoj Ledenoj dvorani prikazivat će se (edukativni) video spotovi iz kampanje STAYING ALIVE glazbene televizije MTV!

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.11.2009. u 21:30
    Bravo!
    Obrisan korisnik