Zimski sportovi

"Već mogu pobjeđivati"

Antonija Pavlić • petak, 27.11.2009.
"Već mogu pobjeđivati"
Foto: Davor Sajko

Bode Miller s puno će samopouzdanja ući u prve "brzinske" utrke ovogodišnjeg izdanja Svjetskoga kupa. Amerikanac, naime, vjeruje kako je već sada sposoban pobijediti, usprkos tome što je (pre)dugo bio izvan skijaških padina...

Nakon najduže stanke u karijeri američki skijaš Bode Miller ovoga će se vikenda po prvi puta okušati u svojim najboljim disciplinama - spustu i superveleslalomu. Osebujni Amerikanac usprkos nedovoljnoj pripremljenosti siguran je kako se već u Aspenu može vratiti na staze stare slave i - pobijediti.

"Nisam u najboljoj formi za utrke u Aspenu, ali vjerujem kako sam dovoljno jak da se natječem i pobijedim. Na jednome brdu sigurno ću to ostvariti", rekao je.

Na svojoj premijeri sezone u Leviju odustao je u drugoj vožnji, a pri padu je i licem udario u štap i tako raskrvario nos.

"Srećom, nisam slomio nos. Ne zabrinjavam se previše oko tog pada, želim se samo dovesti u potpunu fizičku spremu za Olimpijske igre u Vancouveru. Kada s pripremama počnete u doba godine kada sam ja počeo, normalno da ne možete biti u dobroj kondiciji.

"Ipak, osjećam se dobro, sve ide po planu i uvjeren sam da ću se uskoro vratiti u pravu formu", zaključio je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!