Zimski sportovi

Red Wingsi zabili gol!

Ante Jukić • nedjelja, 29.11.2009.
Red Wingsi zabili gol!

Iako vam se konstatacija iz naslova vjerojatno čini banalnom, podatak je to koji zaslužuje pažnju, s obzirom da je golgeterski post aktualnih viceprvaka NHL-a trajao više od 175 minuta, prije nego ga je noćas u St. Louisu prekinuo Tomas Holmstrom...

Nakon prve trećine utakmice u St. Louisu izgledalo je kako će muke po Detroit Red Wingsima dobiti novi nastavak, no tada su aktualni viceprvaci ipak počeli slagati stvari na svoje mjesto. Power-play pogotkom odmah na početku druge trećine Tomas Holmstrom prepolovio je vodstvo Bluesa (Backes i Polak u prvoj trećini za 2:0 domaćina), prekinuvši time više od 175 minuta dugačku napadačku apstinenciju svoje momčadi, a kada je Draper na startu posljednjeg perioda pogodio za 2:2, postalo je jasno kako bi Red Wingsi noćas mogli okončati još jedan neugodan niz - onaj od tri uzastopna poraza.

I uspjela je momčad iz grada automobila "ubiti i drugu muhu", iako su domaćini 12 minuta prije kraja ponovno došli su vodstvo (Boyes). U posljednjoj minuti "regularnog" dijela utakmice Zetterberg je izjednačio na 3:3 i dvoboj je otišao u produžetak, a onda i u raspucavanje, gdje su Wingsi konačno dočekali poljubac sreće, koji ih je u posljednjih nekoliko nastupa zaobilazio u širokom luku. Odlučujući kazneni udarac realizirao je Todd Bertuzzi.

New York Rangersi pokušat će što je brže moguće u zaborav potisnuti subotnji izlet u Pittsburgh. Krivac za to je fenomenalni Sidney Crosby koji je upisao tri gola i dvije asistencije, tako da su Rangersi teško mogli proći bolje od konačnih 3:8. Osim raspoloženog Kanađanina, u listu strijelaca domaće momčadi upisali su se Malkin, Talbot, Eaton i Dupuis, dok su za goste s Manhattana pogodili Staal, Gilroy i Rozsival.

Rezultatski jednako uvjerljivi kao i aktualni prvaci, bili su noćas New Jersey Devilsi, koji su u susjedskom obračunu sa 6:1, uz dva gola Rolstona i Eliasa ispratili New York Islanderse, a tek nešto malo osjećajniji prema svojim gostima bili su Buffalo i Carolina. Sabresi su s 5:1 nadvisili Carolina Hurricanese, dok su zahuktali Canucksi rezultatom 7:3 "išamarali" Edmonton Oilerse. Sve je u Vancouveru bilo riješeno nakon devete minute utakmice, budući da su Canucksi već tada vodili s visokih 4:0.

Od ostalih rezultata večeri, vrijedi istaknuti gostujuće pobjede Washington Capitalsa i Calgary Flamesa, u susretima koji su lako mogli završiti i drugačijim scenarijima. Capitalsi su, naime, u Montrealu gubili 3:2 sve do 12 sekundi prije kraja, Flamesi su na ulasku u 55. minutu dvoboja u Columbusu imali dva gola zaostatka, no i jedni i drugi uspjeli su nekako dohvatiti izjednačenje, a potom i pobjedu u raspucavanju.

Za razliku od njih, Tampa je u Dallasu zastala na pola puta, budući da kasni povratak u igru nije uspjela materijalizirati potpunim uspjehom. Nakon ispuštenih 3:1 u samoj završnici, Starsi su do pobjede došli pogotkom Wandella u produžetku, a gostima s Floride kao utjeha je ostao jedan osvojeni bod.

Los Angeles Kingsi i Minnesota Wildsi u raspucavanju su "zapečatili" vrijedne pobjede protiv Chicaga, odnosno Colorada, dok su Nashville Predatorsi bez velikih problema, rezultatom 4:1, slavili protiv Florida Panthersa. Dvoboj Atlante i Philadelphije odlučio je tek jedan pogodak, onaj Peverleya, za minimalnih, ali slatkih 1:0 domaćih Thrashersa.

NHL, rezultati, 28.11.2009: New Jersey - NY Islanders 6:1, Boston - Ottawa 4:3 (SO), Buffalo - Carolina 5:1, Montreal - Washington 3:4 (SO), Atlanta - Philadelphia 1:0, Columbus - Calgary 3:4 (SO), Pittsburgh - NY Rangers 8:3, St. Louis - Detroit 3:4 (SO), Nashville - Florida 4:1, Dallas - Tampa Bay 4:3 (OT), Colorado - Minnesota 2:3 (SO), Vancouver - Edmonton 7:3, Los Angeles - Chicago 2:1 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.11.2009. u 14:47
    Naknadno je ispravljeno :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2009. u 13:10
    Di je Ovechkin i Washngton Capitalsi, niste niš pisali o njima, A nenenenenene ne može tako!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2009. u 12:26
    pa to ni ne pise
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2009. u 10:36
    Ante, Detroit nije aktualni prvak :)
    Obrisan korisnik