Zimski sportovi

Zahrobska nedodirljiva, Ana predzadnja

Antonija Pavlić • nedjelja, 29.11.2009.
Zahrobska nedodirljiva, Ana predzadnja
Foto: EPA

Šarka Zahrobska u američkom Aspenu upisala je drugu slalomsku pobjedu u karijeri, obranivši prošlogodišnji trijumf u istome skijalištu. Marlies Schild najboljom drugom vožnjom pokazala je kako se vraća nakon loma noge i pomaknula se na drugu poziciju, dok je treće mjesto pripalo vodećoj u poretku Svjetskog kupa Kathrin Zettel..

Čehinja Šarka Zahrobska nije dopustila iznenađenje u drugoj vožnji slaloma u Aspenu i sa zbirnim vremenom 1.43.45 slavila svoju drugu slalomsku pobjedu u karijeri (i prvu je ostvarila u ovome mondenom američkom skijalištu).

Najboljom drugom vožnjom Kathrin Zettel je s drugog mjesta svrgnula Marlies Schild, pokazavši tako kako se definitivno vraća u konkurenciju nakon što je čitavu prošlu sezonu propustila zbog loma noge.

Četvrto mjesto i "drvena" medalja pripalo je sve boljoj mladoj Njemici Susanne Riesch, dok se odmah iza nje smjestila i njezina starija sestra i braniteljica Malog kristalnog globusa Maria Riesch.

Do šestog mjesta doskijala je sa startnim brojem 58 simpatična Francuskinja Anne-Sophie Barthet, te u ciljnoj ravnini ponovno upriličila karakterističan ples u globalu oduševljena svojim rezultatima u Aspenu. U jučerašnjem veleslalomu, naime, također je slovila kao veliko iznenađenje, osvojivši 11. poziciju.

Sedma je bila također Francuskinja Sandrine Aubert, dok su osmo mjesto podijelile Njemica sa startnim brojem 33 Christina Geiger, te Nicole Gius. Krug prvih deset kao i u prvoj vožnji zatvorila je Anja Pärson.

Jedina hrvatska predstavnica u drugoj vožnji Ana Jelušić nije uspjela popraviti svoj slabi plasman iz prvog laufa, pače, sporom vožnjom uspjela ga je i pokvariti, te završiti na 29. mjestu - lošija od nje bila je jedino debitantica Erin Mielyzynski iz Kanade.

Nagradu za najveće razočaranje dana ponovno je uspjela osvojiti braniteljica Velikog kristalnog globusa Lindsey Vonn. U jučerašnjem veleslalomu Amerikanka je na početku staze naletjela na kamen i na koncu se nije uspjela plasirati u drugu vožnju, dok danas uopće nije uspjela završiti utrku, nastavivši tako svoje "prokletsvo" na domaćem tlu.

Nikada, naime, u SAD-u nije uspjela pobijediti, pa čak niti plasirati se na postolje. Ovogodišnji nastupi ostat će joj možda i u najgorem sjećanju, budući da je na bodovni konto pribrojila ravno - nulu.

Svjetski kup, Aspen, slalom:
1. Šarka Zahrobska (Češka, HEAD) 1.43.45
2. Marlies Schild (Austrija, ATOMIC) +0.58
3. Kathrin Zettel (Austrija, ATOMIC) +0.77
4. Susanne Riesch (Njemačka, HEAD) +1.46
5. Maria Riesch (Njemačka, HEAD) +1.95
6. Anne-Sophie Barthet (Francuska, ROSSIGNOL) +2.88
7. Sandrine Aubert (Francuska, FISCHER) +3.33
8. Christina Geiger (Njemačka, ROSSIGNOL) +3.43
8. Nicole Gius (Italija, FISCHER) +3.43
10. Anja Pärson (Švedska, HEAD) +3.77
...
29. Ana Jelušić (Hrvatska, ATOMIC) +6.65

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!