Zimski sportovi

Hölzl: "Ostvarila sam san"

Antonija Pavlić • ponedjeljak, 30.11.2009.
Hölzl: "Ostvarila sam san"
Foto: EPA

Kathrin Hölzl neće se pamtiti samo po svjetskom veleslalomskom naslovu koji je osvojila u Val d'Isereu prošle godine. Njemici je, naime, konačno pošlo za skijom pobijediti u utrci Svjetskog kupa, a dogodilo se to u američkom Aspenu. Drugo mjesto pripalo je Kathrin Zettel, dok je do treće pozicije iznenađujuće doskijala Talijanka Federica Brignone...

Njemačka skijašica Kathrin Hölzl u Aspenu je konačno ostvarila prvu pobjedu u Svjetskome kupu. Svjetska veleslalomska prvakinja iz Val d'Iserea bila je daleko najbolja u prvoj vožnji, a prednost pred imenjakinjom Zettel uspjela je očuvati i do samoga kraja.

"Staza je bila iznimno ledena, no imala sam savršen materijal i iznimno oštre rubove, što se na koncu pokazalo pravim potezom. U Aspenu se morate boriti u svakim vratima, a to je ono što ja volim", komentirala je Hölzl jednu od najtežih veleslalomskih staza u Svjetskom kupu.

Slavlje u Americi prvo joj je u karijeri, a time je i konačno potvrdila kako u Val d'Isereu nije slučajno osvojila naslov svjetske prvakinje. "Osjećam se odlično zbog prve pobjede; čak sam se i na dan utrke probudila s ogromnim osjećajem da mogu slaviti. Jako sam željela ovu pobjedu nakon zlata na Svjetskom prvenstvu jer nisam htjela da se ta moja titula podcjenjuje. Ovo je ispunjenje moga sna."

Drugoplasirana je, kao i u premijeri u Söldenu bila Kathrin Zettel. "Volim skijati u Aspenu. Staza je veoma izazovna, zahtijeva puno rada i truda i savršenu koncentraciju", kratko je prokomentirala, prije nego što je riječ prepustila najvećem iznenađenju dana, Talijanki Federici Brignone, koja je na prsima nosila startni broj 34, a na koncu doskijala do najniže stepenice pobjedničkog postolja.

"Znala sam da mogu biti brza i ostvariti dobar rezultat, premda je staza bila veoma ledena. Za mene je to bio iznimno važan dan i presretna sam što sam uspjela u svom naumu", rekla je Talijanka, inače kćer osvajačice četiri slalomska Mala kristalna globusa i talijanske prvakinje Marije Rose Quario.

Najveće razočaranje na domaćem tlu priredila je pak Lindsey Vonn. Amerikanka je imala nesreću i već je na samom početku skijom "naišla" na kamen, te prvu vožnju okončala na 39. mjestu.

"Desnom skijom sam 'nagazila' na kamen i od tog mi je trenutka važno bilo samo u jednom se komadu spustiti do cilja. Proklizavala sam u gotovo svakim vratima, smijala sam se samoj sebi i onome što sam činila", rekla je simpatična i uvijek vedra braniteljica Velikog kristalnog globusa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!