Ostali sportovi

Marković prvo ime, Seligman praznih ruku

Maja Giljanović • ponedjeljak, 30.11.2009.
Marković prvo ime, Seligman praznih ruku
Foto: Dragan Kovač

Gimnastički klub "Marijan Zadravec Macan" drugu je godinu uzastopce u sportsko-gimnastičkom centru Aton u Nedelišću ugostio najbolje hrvatske gimnastičare i gimnastičarke svih dobnih kategorija.

Gimnastički klub "Marijan Zadravec Macan" u Aton centru u Nedelišću je organizirao 18. prvenstvo Hrvatske, 9. kup Hrvatske za B programa i 6. za C programe. Pojedinačnim i višebojskim prvenstvom spušten je zastor na sjajnu sezonu u kojoj su hrvatski seniorski reprezentativci izborili jedno sedmo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Londonu (Robert Seligman) i četiri Top 3 plasmana na rang-listama FIG-a (Tijana Tkalčec i Tomislav Marković su drugi, Tina Erceg i Mariji Možnik treći).

Prvo ime natjecanja bez premca je Tomislav Marković. Bio je, naime, najbolji na parteru, preskoku i karikama , a njegov je uspjeh tim veći jer je prošle godine na PH ozlijedio oba koljena i propustio više od mjesec dana treninga: "Nelagoda je postojala, ali nije me bilo strah. Dugo mi je trebalo da se vratim preskoku i prestanem razmišljati o ozljedi, ali sada je sve u redu osobito jer radim lakši preskok".

Ostale sprave u muškoj konkurenciji su osvojili Marijo Možnik (preča), Filip Ude (konj s hvataljkama) i Filip Boroš (ruče), a Boroš je slavio i u višeboju.

Jedini Hrvat finalist SP-a i prvi favorit konja s hvataljkama Seligman je osvojio tek četvrto mjesto. Sedmoplasirani iz Londona je u pet do 12 doznao da prijelazni rok starta 1. prosinca i da mora nastupiti za svoj bivši klub (službeno će se transfer iz "Inove gim" u "Osijek" obaviti sutra): "Pokušao sam se na brzinu dovesti u kakvu-takvu formu i sad me ubijaju koljena i laktovi", izjavio je Seligman koji prvi put nakon pet godina dominacije nije niti na pobjedničkom postolju.

Tina Erceg je osvojila titule na gredi i na tlu, Tijana Tkalčec je zlatna u preskoku i u višeboju, a Ružica Buzov na razboju.

U B i C programima u osobito su se dobrom svjetlu predstavili mlađi juniori Andrej Korosteljev (parter) i Renato Prpić (konj s hvataljkama) koji su zlatne medalje zaslužili u juniorskoj konkurenciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!