Nogomet

"Nema nade za Irsku"

Mihaela Bradovski • utorak, 01.12.2009.
"Nema nade za Irsku"
Foto: EPA

Glavni tajnik Fife Jerome Valcke rekao je kako nema šanse za udovoljavanjem irskog zahtjeva da se reprezentacija Irske uvrsti na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi kao 33. reprezentacija...

FIFA je nemilosrdna i svi irski napori za udovoljavanje pravde i dozvolu za odlazak na Svjetsko prvenstvo ili odigravanje novog susreta s Francuskom, su neuspješni. Posljednja ideja Irskog saveza prema kojoj bi Irska bila 33. sudionik SP-a, naišla je na novi "ne".

"Moramo biti iskreni i reći kako Irska neće igrati na Svjetskom prvenstvu. Nema nikakve nade kako bi na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi moglo biti više od 32 reprezentacije", rekao je glavni tajnik Fife Jerome Valcke.

Valcke smatra kako bi na isti način mogla onda i Kostarika tražiti svoje sudjelovanje i to bi bilo također legitimno. Kostarikanci su se žalili Fifi jednako kao i Irci, dok Irci smatraju da je igranje rukom Henryja zaslužno za francuski odlazak na SP, Kostarikanci se žale na odlučujući pogodak Urugvaja koji je postignut iz zaleđa.

Ovakav odgovor neće razveseliti Irce kod kojih je postojala nada za kompromisom koji bi ih na kraju ipak odveo u Južnu Afriku.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

NogometSP 2010.

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!