Košarka

"Igrali smo uspavanku"

Borna Rupnik • utorak, 01.12.2009.
"Igrali smo uspavanku"
Foto: Kristijan Komarica

Denis Bajramović i Andrej Štimac složili su se u ocjeni da pobjeda Zagreba protiv Keravnosa (79:73) nije bila lijepa, ali je bila zaslužena i itekako vrijedna...

"Jedino dobro je pobjeda", rekao je poslije prvog Zagrebovog slavlja u Eurochallenge kupu Andrej Štimac. U sklopu drugog kola u Trnskom je pao ciparski predstavnik, a Mravima je bilo posebno važno zaustaviti rezultatski pad.

"Poraz bi nam dodatno pokvario atmosferu. Ovako smo vratili dio poljuljane vjere nakon subotnjeg ogleda s Cibonom. Međutim, igrali smo uspavanku i nismo bili na razini na kojoj znamo igrati", nastavio je Štimac.

"Sada imamo par dana odmora do susreta s Heliosom u NLB ligi. Srećom, na parketu uvijek imamo nekoga tko može riješiti utakmicu", zaključio je.

Trener Denis Bajramović također je najzadovoljniji pobjedom, a svoje je igrače pohvalio jer su do vrijednih bodova stigli u nezgodnom trenutku: "Dobro je pobjeđivati i kada se igra loše. Cibona je pokazala na nismo na istoj razini kao i do prije nekoliko utakmica, no ne vidim veliki problem u našoj igri. Smatram da nema nikakve mentalne blokade, taj smo dvoboj već zaboravili".

"Eventualni bi poraz možda izazvao neke turbulencije, zato je ovo bila iznimno važna utakmica, a mi smo je dobili usprkos hendikepu skraćene klupe", dodao je.

Zagreb je nakon vrlo lošeg prvog poluvremena u nastavku ipak ponudio više: "Poslije odmora mi smo bili ti koji smo kontrolirali igru. Sve u svemu, zasluženo smo pobijedili".

Strateg Keravnosa Adi Azoulay žali za propuštenom prigodom, ne od poraza neće raditi tragediju: "Bila je to dobra utakmica dvije dobre momčadi. Mi smo htjeli igrati na malo koševa i to nam je prvih 30 minuta polazilo za rukom. Mislim da smo ponudili dobru gostujuću izvedbu, a kući se vraćamo frustrirano samo zbog saznanja da smo mogli postići i više".

Slično razmišlja i Keravnosov Amerikanac Jarrett Hart: "U prvom smo dijelu bili dobri i koncentrirani. Na kraju je bilo napeto, a takve utakmice nekada dobijete, a nekada ne. Nastavit ćemo napredovati i uskoro ćemo igrati još bolje".

Eurochallenge, skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Zagreb79:73Keravnos
Chorale Roanne73:70BC Kijev
1Chorale Roanne 51+64
2Zagreb 33-20
3BC Kijev 24-21
4Keravnos 24-23

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!