Košarka

Banić ponovno odličan

Branimir Korać • utorak, 01.12.2009.
Banić ponovno odličan
Foto: EPA

Marko Banić igra u vrlo dobroj formi, a to je pokazao i u susretu drugog kola Eurokupa i visokoj pobjedi Bizkaije protiv Spartaka. U njegovoj skupini visoku pobjedu ostvario je i Turk Telekom i to na krilima čak 17 trica...

Skupina E: Odličan Banić, 17 trica Turaka

Bizkaia je na svom parketu očekivano nadigrala Spartak iz Sankt Peterburga i slavila 85:62. Presudila je vrlo dobra šuterska večer domaćina koji je na startu druge dionice stigao do dvoznamenkaste prednosti, a u trećoj četvrtini prednost je podigao i do plus 25. Spartak je svih 40 minuta bio podređen protivnik i ovakav rezultat na kraju ne čudi. "U prve tri četvrtine odradili smo sjajan posao u obrani i to je odlučilo pobjednika. Naša pobjeda nije bila upitna niti u jednom trenutku i mislim da je konačna razlika realna", rekao je domaći trener Txus Vidorreta.

Kod Bizkaije Marko Banić za 25 minuta ubacio je 18 poena (8/12) uz pet skokova, Paco Vazquez dodao je 15 poena (trica 5/5), a Damir Markota za 26 minuta ubacio je sedam poena (3/6) uz šest skokova. Kod Spartaka James White ubacio je 17 poena uz sedam skokova, Jagor Meščerjakov dodao je 11 poena, a Goran Suton za deset minuta ubacio je dva poena (1/3).

U napadački briljantnoj večeri košarkaši Turk Telekoma pregazili su Spirou Charleroi s 91:67. Posebno nevjerojatno domaćin je odigrao prvo poluvrijeme ubacivši čak 12 trica za 20 minuta što im je donijelo prednost na odmoru 48:24. U nastavku je za goste bilo nemoguće napraviti preokret. "Želim čestitati svojim igračima. Igrali smo protiv jakog protivnika, ali naš dalekometni šut funkcionirao je savršeno i tu je bio ključ pobjede. Imali smo odlično izbalansiran napad i sjajno smo se branili, a rezultat svega je ova pobjeda", komentirao je trener Turk Telekoma Murat Ozyer.

U pobjedničkom sastavu Lamayne Wilson ubacio je 25 poena (5/8 trica), a Bekir Yarangüme dodao je 24 poena (6/8 trica) i šest skokova. Kod gostiju Dwayne Broyles ubacio je 19 poena uz sedam skokova, Wes Wilkinson 11 poena uz pet skokova, a Jure Lalić za 12 minuta pet poena (2/3) uz dva skoka.

Skupina F: Veliki preokret Choleta

U zanimljivom dvoboju skupine F u Trevisu Crvena zvezda iznenadila je domaći Benetton i svladala ga 78:71. Gosti su pokazali prisebnost u posljednjoj četvrtini kada su unatoč pritisku domaćina dobro reagirali, sačuvali stvorenu prednost i u konačnici zasluženo slavili. Presudila je nervoza i velik broj izgubljenih lopti, čak 21 kod domaćina, kao i lošiji šut iz igre, poglavito za tri poena.

Elmedin Kikanović s 21 poenom i pet skokova bio je najbolji pojedinac kod Zvezde dok je Marko Kešelj dodao 18 poena. Kod domaćina Gary Neal ubacio je 22 poena uz osam skokova, Davor Kus za 34 minute dodao je 16 poena (6/12) uz tri skoka i tri asistencije, a Sandro Nicević za 32 minute ubacio je pet poena (2/8) uz četiri skoka.

Cholet je velikim preokretom u posljednjoj četvrtini prestigao u Moskvi Dinamo i otišao do pobjede 72:64. Francuzi su sredinom posljednje dionice u ludih šest minuta napravili 22:5, preuzeli vodstvo i nisu doveli u pitanje pobjedu. "U drugom poluvremenu napravili smo sjajan posao. Osjetili smo umor kod Dinama i to iskoristili. Naš cilj je jasan - pobijediti u preostalim utakmicama i plasirati se dalje. Danas me posebno impresionirao Arvydas Eitutavicius koji je odigrao sjajno u oba smjera", rekao je trener Francuza Erman Kunter.

Kod Choleta Eitutavicius je ubacio 20 poena, a Antywane Robinson je dodao 17 uz sedam skokova. U domaćem sastavu Sergej Bikov ubacio je 20 poena uz pet asistencija, a Sergej Monja 15 poena uz devet skokova.

Skupina G: Devin Smith grčki junak

Panellinios je u produžetku slavio u gostima kod Nancyja 81:72. Čovjek odluke bio je Devin Smith koji je prvo položio za produžetak, a zatim u dodatnih pet minuta ubacio dvije trice i zakucao te s osam poena odveo Grke do pobjede. "Presretan sam zbog pobjede i čestitam mojim igračima. Obje momčadi igrale su sjajno, a mi sad trebamo biti oprezni. Dvije pobjede ne znače da smo se kvalificirali, dugačak put je pred nama", rekao je trener Panelliniosa Ilias Zouros.

Devin Smith je bio prvo ime susreta s 21 poenom (5/8 trica) i pet skokova, a slijedio ga je Ian Vougioukas s 15 poena. Kod Nancyja 15 poena ubacio je Jeff Greer, a 12 Kaniel Dickens.

Očekivanu pobjedu upisala je Gran Canaria na domaćem parketu protiv Turowa. Španjolci su pred četiri tisuće gledatelja u ipak ne posve ispunjenoj dvorani slavili 85:74 osiguravši pobjedu vrlo dobrim ulaskom u drugo poluvrijeme.

Jaycee Carroll s 18 poena i sedam skokova predvodio je domaćina dok je 15 poena i sedam skokova dodao James Augustine. Kod gostiju Michael Wright ubacio je 25 poena uz šest skokova, a Willie Deane 16 poena uz šest asistencija.

Skupina H: Česi projurili

Neočekivano lagan posao imao je CEZ Nymburk koji je ugostio Ventspils. Česi su visoko slavili 79:57 protiv indisponiranog Ventspilsa čija se igra posve raspala već na ulasku u drugo poluvrijeme. "Jako sam zadovoljan načinom na koji smo otvorili utakmicu. Naša igra u obrani bila je savršena i diktirala je tijek utakmice, a to se posebno vidjelo u trećoj četvrtini", zadovoljan je bio domaći trener Muli Katzurin.

U sastavu Nymburka Ron Lewis ubacio je 23 poena, a Arthur Lee 13 uz osam asistencija i šest ukradenih lopti. Kod gostiju Aaron Pettway ubacio je 21 poen uz šest skokova, a Ernests Kalve dodao je deset poena.

Eurokup, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Türk Telekom BK91:67Proximus Spirou
Dominion Bilbao Basket85:62Zenit St. Peterburg
1Dominion Bilbao Basket 60+78
2Türk Telekom BK 33+27
3Zenit St. Peterburg 33-6
4Proximus Spirou 06-99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!