Nogomet

Francuskoj drugi plan

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.12.2009.
Francuskoj drugi plan
Foto: EPA

Putnici za Južnu Afriku u petak, 4. prosinca, saznat će svoje protivnike po skupinama. Iako se "provukla" na Svjetsko prvenstvo Francuska neće biti među nositeljima..

Engleska je reprezentacije preko Hrvatske rezervirala svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu 2010. godine, a uoči ždrijeba skupina izabrana je za jednog od osam nositelja.

Uz domaćine Južnu Afriku i aktualne prvake Talijane, te spomenute Engleze, ulogu nositelja dobile su i reprezentacije Argentine, Njemačke, Nizozemske, Španjolske i Brazila.

Iako je engleska reprezentacija tek deveta na Fifinoj ljestvici, odličan učinak u kvalifikacijama stavio ju je u nešto bolju poziciju u odnosu na ostale 24 nacionalne vrste, među kojima i Portugal i Francusku.

Zemljopisni kriteriji također će odigrati svoju ulogu u ždrijebu, posebno kada je riječ o europskim momčadima (maksimalno dvije po skupini). Južna Afrika tako neće za protivnike dobiti nikoga iz jakosne skupine 3, jednako kao što će Argentina i Brazil "zaobići" preostale tri reprezentacije s istog kontinenta.

Očekuje se kako će prijenos ždrijeba sa zanimanjem pogledati 200 milijuna gledatelja, a među zvijezdama izvlačenja biti će i David Beckham, Charlize Theron, Haile Gebrselassie, Makhaya Ntini...

Prva skupina: Brazil, Španjolska, Nizozemska, Italija, Njemačka, Argentina, Engleska, Južna Afrika

Druga skupina: Australija, Japan, Sjeverna Koreja, Južna Koreja, Honduras, Meksiko, SAD, Novi Zeland

Treća skupina: Alžir, Kamerun, Obala Bjelokosti, Gana, Nigerija, Čile, Paragvaj, Urugvaj

Četvrta skupina: Danska, Francuska, Grčka, Portugal, Srbija, Slovačka, Slovenija, Švicarska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Krokodil02.12.2009. u 13:23
    najbolja skupina bi bila Juzna Afrika, Honduras, Urugvaj, Slovenija i neznam po kojoj logici je ovaj puta Argentina nositelj kad su se jedva provukli na svjetsko???
    Krokodil
  • Obrisan korisnik02.12.2009. u 12:44
    Frazncuzi su trebali biti nositelji, pa oni su i rukometaši :))
    Obrisan korisnik