Košarka

"Bili smo bolji svih 40 minuta"

Mihaela Bradovski • srijeda, 02.12.2009.
"Bili smo bolji svih 40 minuta"
Foto: Davor Sajko

Zadar je u susretu drugog kola skupine C Eurokupa u gostima svladao momčad litavskog Šiauliaija 95:91, a nakon susreta je u zadarskom taboru vladalo shvatljivo zadovoljstvo...

U pojedinim trenucima Zadar je u Litvi igrao sjajno, no bilo je crnih minuta gdje baš i nije najbolje izgledao. Ipak, na kraju je upisana pobjeda koja daje razloga za zadovoljstvo zadarskom strategu Zmagi Sagadinu.

"Trebali smo pobjedu i ostvarili smo je. Šiauliai je dobra momčad, ali mislim da smo mi bili bolji svih 40 minuta te na kraju zasluženo slavili. Imali smo lošijih razdoblja u igri, ali ukupno gledano bili smo bolji", smatra Sagadin.

Na gostovanje u Litvu Zadrani su otišli pod pritiskom nakon domaćeg poraza od Arisa. "Ovo je za nas bila izuzetno teška utakmica. Prije početka smo znali da moramo pobijediti kako bi ostali s realnim šansama za prolaz dalje. Uspjeli smo i sretni smo zbog takvog raspleta", rezimirao je Rok Stipčević koji je bio najbolji pojedinac u zadarskom sastavu.

Unatoč porazu, domaći trener Antanas Sireika nije bio posebno nezadovoljan. "Tražio sam prije utakmice od mojih igrača da budu ratnici, gladijatori, no bili smo na kraju mekani. Ali ponosan sam na igrače, loše smo počeli, no uspjeli su se velikom borbenošću vratiti u utakmicu. Ne mislim da su nakon dva poraza naše šanse za prolaz izgubljene", tvrdi Sireika.

Kao jedan od glavnih razloga poraza, jedan od zapaženijih domaćih igrača Arvydas Šikšnius vidi neiskustvo. "Za mene je sve ovo novo. Nikada nisam igrao na ovako visokoj razini. Bili smo blizu pobjede, ali sreća je na kraju bila na njihovoj strani, napravili smo previše pogrešaka, promašili previše slobodnih bacanja i to nam je odnijelo pobjedu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!