Nogomet

Srna i Perišić bez golova, prekid u Beču

Vedran Babić, Nikola Vlahović • četvrtak, 03.12.2009.
Srna i Perišić bez golova, prekid u Beču
Foto: EPA

Nakon petog kola Europske lige Šahtaru i Werderu u drugom su se krugu pridružili Athletic i PSV, dok je okršaj hrvatskih reprezentativaca, Darija Srne i Ivana Perišića, okončan bez golova. U skupini D Hertha je došla do važne pobjede u Litvi, dok je u Skupini E sve potpuno otvoreno uoči posljednjeg kola.

Skupina D: Važna pobjeda Herthe

Ventspils - Hertha 0:1
(Raffael 12')

Na gostovanju kod Ventspilsa, Hertha je došla do važne pobjede koja je ostavlja u igri za prolaz skupine. Njemački prvoligaš došao je do vodstva već u 12. minuti. Prednost gostima donio je Raffael. Osim pogotka, Hertha je imala još par prilika u prvom poluvremenu. U nastavku su gosti i dalje dominirali. Dvije prilike imao je Cicero koje nije iskoristio. Nekoliko prilika imali su i domaćini, ali Hertha je zasluženo pobjedila i kući se vraća s tri boda.

Sporting - Heerenveen 1:1
(Grimi 90'; Assaidi 47')

Iako je gostima večeras trebala pobjeda, do nje nisu uspjeli doći. Prvo poluvrijeme prošlo je bez pogodaka. U izjednačenoj igri, sa par prilika na obje strane, blagu prednost imali su domaćini. U prvih 45 minuta najviše problema gostima zadavali su Liedson i Joao Moutinho. Odmah u nastavku gosti dolaze do vodstva, u 47. minuti pogađa Assaidi. Nakon primljenog gola, domaćini su zagospodarili terenom. Iako su imali dosta prilika do izjednačenja je došlo na samom kraju utakmice, slavlje gostima pokvario je Grimi u 90. minuti.

Skupina E: Večer jedanesteraca

Fulham - CSKA Sofia 1:0
(Gera 15')

Domaćini su ostvarili svoj cilj, osvojili su tri vrlo važna boda. Na samom početku utakmice jedanesterac je promašio Murphy. Svoju bolju igru Fulham je okrunio pogotkom u 15. minuti kada Gera trese mrežu gostiju. Gosti su u drugom poluvremenu imali par prilika da dođu do izjednačenja, ali ih nisu iskoristili. Bugarski prvoligaš pružio je solidan otpor Fulhamu. Domaćini su došli do zaslužene pobjede koja je mogla biti i uvjerljivija.

Roma - FC Basel 2:1
(Totti 32' Vučinić 59'; Huggel 18')

Ovom pobjedom Roma je izbila na čelo skupine sa osvojenih 10 bodova. Početak utakmice pripao je gostima, Basel je stvorio par dobrih prilika i u 18. minuti došao u vodstvo pogotkom Huggela. Međutim, slavlje im je pokvario Totti koji je izjednačio iz jedanaesterca u 32. minuti. Potpuni preokret dogodio se u 59 minuti, Vučinić je zabio za 2:1 i donio Romi nove bodove. Iako je Roma sad na čelu skupine, u drugi krug mogu i ostala dva kandidata Basel i Fulham.

Skupina F: Pobjede domaćina

Galatasaray - Panathinaikos 1:0
(Gilberto 50', auto gol)

Iako je i prije ove utakmice osigurao prolaz dalje, Galatasaray je i večeras slavio. Za goste je cijelu utakmicu odigrao naš Ante Rukavina, dok je Mario Galinovićutakmicu odgledao sa klupe. Premda je ova utakmica trebala biti "derbi" večeri, nije opravdala taj epitet. Nakon prvog dijela bez uzbuđenja i pogodaka, na početku drugog poluvremena domaćini dolaze u vodstvo, loptu u vlastitu mrežu poslao je veznjak gostiju Gilberto. Nakon pogotka i gosti i domaćini imali su po jednu dobru priliku. Iako je mogao, ovim porazom Panathinaikos još nije osigurao prolazak u drugi krug.

Dinamo Bukurešt - Sturm 2:1
(Niculae 41', 57'; Sonnleitner 5')

Domaćini su došli do vrlo važne pobjede koja ih još ostavlja u igri za prolaz u drugi krug. U vrlo tvrdoj i napetoj utakmici vidjeli smo jedanaesterac, isključenje i tri gola. Za goste je cijelu utakmicu odradio povremeni hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld. U četvrtoj minuti gosti su imali jedanaestearc, kojeg Muratović nije iskoristio, pročitao ga je domaći vratar i loptu odbio u korner iz kojeg gosti već u petoj minuti pogotkom Sonnleitnera dolaze u vodstvo. Nakon gola domaćini su bili bolji na terenu i u 41. minuti preko Niculaea dolaze do izjednačenja. Nakon gola Dinamo Bukurešt je ostao s deset igrača, drugi žuti karton u 43. minuti dobio je Rus. Totalni preokret dogodio se u 57. minuti kada je Niculae postigao svoj drugi gol na utakmici.

Skupina J: Skromno pogocima

Šahtar - Brugge 0:0

Hrvatski reprezentativac Darijo Srna požutio je u 66. minuti utakmice protiv Bruggea, za kojeg je Ivan Perišić igrao do 69. minute. Utakmica je završena bez pogodaka iako je ukrajinski doprvak bio bliže pobjedi. Šahtar je unatoč remiju već davno osigurao drugi krug, dok će Brugge svoje mjesto među 32 tražiti u posljednjem kolu u izravnom dvoboju s Toulouseom pred svojim navijačima. Belgijci imaju bod više od glavnih konkurenata.

Toulouse - Partizan 1:0
(Braaten 54')

Partizan je u Francuskoj doživio i peti poraz u skupini. Poslije beogradskih 2:3, "crno - beli" su u Toulouseu poraženi s minimalnih 1:0, što znači da im je ostala još samo jedna prilika za pobjedu i to protiv Šahtara kod kuće.

Skupina K: PSV tek u nadoknadi

Kopenhagen - Cluj 2:0
(Vingaard 37', N' Doye 43')

Kopenhagen se pobjedom protiv Cluja vratio u ravnopravnu borbu za daljnji plasman. Danci su s 2:0 bili bolji od rumunjskog predstavnika i tako stigli na sedam osvojenih bodova, koliko ima i praška Sparta, kojoj idu u goste u izravnom ogledu za prolaz.

PSV - Sparta 1:0 (Reis 90'+1)

Manuel Pamić odigrao je svih 90 minuta za Spartu u porazu od PSV-a 1:0. Česi su dugo odolijevali, ali su popustili u najgorem mogućem trenutku - u sudačkoj nadoknadi. U prvoj minuti iste 20-godišnji Jonathan Reis pogodio je za pobjedu i plasman PSV-a u drugi krug.

Skupina L: Athletic se pridružio Werderu

Austria Beč - Athletic Bilbao 0:3
(Llorente 19', Dominguez 61', Llorente 86')

Athletic je u Beču izborio svoju vizu za šesnaestinu finala pobjedom protiv Austrije 3:0. Baski su bolje iskoristili svoje prilike, a poveli su preko Llorentea u 19. minuti. Pobjedu i proljeće u Europi potvrdili su Dominguez i Llorente, svojim drugim pogotkom.

Utakmica je nakon drugog gola gostiju prekinuta na gotovo pola sata zbog huliganskih ispada domaćih navijača koji su se pokušali probiti na travnjak. Malobrojnima je to i uspjelo, no osiguranje i policija uspjeli su uspostaviti red i stvoriti uvjete za nastavak utakmice.

Werder - Nacional 4:1
(Rosenberg 31', 33', Moreno 84', Marin 90'+2; Micael 61')

Iako je već prije ovog kola osigurao drugi krug, Werderu nije nedostajalo motivacije. Drugoplasirana momčad Bundeslige je s 4:1 porazila Nacional, a dva pogotka postigao je Marcus Rosenberg. Nadu gostima u preokret donio je Ruben Micael, no trijumf momčadi s Wesera osigurali su u samoj završnici Moreno i Marin.

Europska liga - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Ventspils0:1Hertha Berlin
Sporting1:1Heerenveen
1Sporting 68:6+211
2Hertha Berlin 66:5+110
3Heerenveen 611:7+48
4Ventspils 63:10-73

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.12.2009. u 23:25
    istu kao i red bull kad su razbili glavu sudcu
    Obrisan korisnik
  • rexus03.12.2009. u 23:16
    Živo me zanima kakvu bude kaznu dobila Austrija Beč.
    rexus