Zimski sportovi

Vonn želi prvu pobjedu

Antonija Pavlić • petak, 04.12.2009.
Vonn želi  prvu pobjedu
Foto: EPA

Lindsey Vonn konačno je došla na svoje - u Lake Louiseu kreće serija brzih disciplina u kojima će najbolja svjetska skijašica pokušati poboljšati bodovni konto nakon katastrofalno slabih nastupa u Aspenu. Taj joj zadatak, ipak, neće biti nimalno lak budući da su dobru formu na kanadskom snijegu prezentirale i Andrea Fischbacher, te prvenstveno sjajna Austrijanka Maria Holaus...

Nakon serije tehničkih disciplina u Söldenu i Aspenu ženski dio karavane Svjetskog skijaškog kupa preselio se na brze ispite u kanadski Lake Louise. Staza Men's Olympic Downhill Run ovoga vikenda neće ugostiti hrvatske predstavnice, no uzbuđenja za ljubitelje skijanja u Lijepoj Našoj, zato, neće nedostajati.

Spustaška postolja iz prošle sezone branit će Amerikanka Lindsey Vonn, Talijanka Nadia Fanchini, te Njemica Maria Riesch, dok će titule najboljih u superveleslalomu pokušati zadržati Nadia Fanchini, Fabienne Suter i Andrea Fischbacher.

Standardna glavna favoritkinja u obje utrke bit će braniteljica Malih kristalnih globusa u spustu i superveleslalomu Lindsey Vonn, koja je prošloga tjedna doživjela veliko razočaranje na domaćem tlu u Aspenu, ne osvojivši niti bod u veleslalomu i slalomu.

Brze discipline, ipak, nešto su sasvim drugo - njezino područje - a to je pokazala i na službenim treninzima, pobijedivši, te zauzevši 5. i 8. poziciju.

Kao potencijalno iznenađenje nametnula se, pak, povratnica nakon ozljede Austrijanka Maria Holaus, koja je uspjela slaviti na dva treninga, te se samo jednom plasirati na drugu poziciju - iza Vonn.

"Sviđa mi se Lake Louise", rekla je Holaus nakon što je i posljednji trening okončala pobjedom. "Svi mogu biti pobijeđeni, pa tako i Vonn. Budem li dobro skijala, mogu ju pobijediti; jedva čekam utrku", najavila je samouvjereno.

Odlična na treninzima bila je i Andrea Fischbacher, a svakako će se morati pripaziti i na uvijek opasnu i nepredvidljivu Anju Pärson.

"Obožavam skijati u Lake Louiseu, posebno sada kada je vrijeme praktički savršeno. Nisam previše trenirala spust ovoga ljeta, no nadam se pozitivnom rezultatu. Prekrasno je doći ovdje, omirisati svježi snijeg i pogledati padinu obasjanu suncem nakon onakve teške i demoralizirajuće utrke u Aspenu", mišljenja je Šveđanka.

"Sretna sam i želim što duže uživati u ovom trenutku. Znam da mi je ovaj vikend važan, moram osvojiti što je moguće više bodova, a možda i stići do pobjedničkog postolja. Najbitnije je da se na vrhu ne stvori velika bodovna razlika."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!