Zimski sportovi

Vonn: "Loše vrijeme daje mi motiv"

Antonija Pavlić • subota, 05.12.2009.
Vonn: "Loše vrijeme daje mi motiv"
Foto: Kristijan Komarica

Krvavog lica, no s najboljim vremenom Lindsey Vonn ušla je u cilj prve spustaške utrke sezone. Amerikanka je konačno nastavila s pobjedničkim navikama iz prošle sezone nakon slabih rezultata protekloga tjedna, te se već nakon prve od tri utrke u Lake Loiseu pomaknula na treće mjestu u ukupnom poretku Svjetskog kupa....

Lindsey Vonn u kanadskom Lake Louiseu učinila je ono što joj nije pošlo za rukom prošloga tjedna na domaćem snijegu. U prvom spustu sezone odnijela je pobjedu ispred Emily Brydon i Marije Riesch, potvrdivši kako su brze discipline i dalje njezino "kraljevstvo".

"U Lake Louiseu sam ostvarila prvu pobjedu u Svjetskom kupu, a i oduvijek sam na ovome brdu imala mnogo samopouzdanja", pokušala je Amerikanka objasniti šestu spustašku pobjedu u proteklih šest godina u Kanadi - svake godine slavila je jednom.

Vezane vijesti

Američki navijači i treneri zaprepastili su se kada je u cilj ušla krvavog lica, dok su kanadski novinari i u tome pronašli mjesta za šalu: "Her opponents might call her "that bloody Lindsey Vonn" because she wins here all the time, but this year they would be literally right".

"Na gornjem dijelu staze ostala sam na rubu skije i koljenom udarila u bradu. To mi je na nekoliko stotinki poremetilo koncentraciju, no na svu sreću uspjela sam normalno nastaviti s utrkom. Kada sam ušla u cilj osjetila sam kako mi krv curi niz lice i bila sam zbunjena. Ustanovilo se da sam 'zagrizla' jezik, što mi se nikada do sada u profesionalnoj karijeri u skijanju nije dogodilo", tumačila je.

Zanimljivo, i Aspen joj je prošloga tjedna donio nešto što "nikada do sada nije učinila"; u veleslalomskoj vožnji na startu utrke naletjela je na kamen, te je do kraja utrke proklizavala, mučila se i na koncu ostala bez druge vožnje.

"Sada se osjećam mnogo bolje i imam puno više samopouzdanja", potvrdila je. "Vjerujem da mi u narednim utrkama u Lake Louiseu vrijeme neće biti problem; i prije sam bila suočena s lošim uvjetima, a to mi može samo pomoći jer mi daje dodatnu motivaciju da odradim dobru vožnju."

Drugo mjesto s 52 stotinke zaostatka zauzela je Kanađanka Emily Brydon. "Vozila sam najbolje što sam mogla, no Lindsey je jednostavno predobra. Da bih pobijedila, ona bi morala napraviti veliku pogrešku, što se nije dogodilo. Nisam mogla bolje", rekla je.

"Uvijek je teško voziti u svojoj domovini gdje je sasvim normalno da postoji velika količina dodatnog pritiska. Za mene je nevjerojatno što su Kanađanke danas napravile jer im se na domaćem tlu približavaju i Olimpijske igre", prokomentirala je njihov uspjeh Vonn.

Treće mjesto pripalo je Mariji Riesch, koja je istu poziciju zauzela i prošle sezone. Svestrana Njemica time je ostvarila ukupno šesti spustaški podij u karijeri, treći u Lake Louiseu.

"U Lake Louiseu uvijek dobro skijam. Nadam se da ću ove sezone napredovati u brzim disciplinama i prikupiti više bodova, budući da sam na tome puno radila tokom ljeta. Plasirati se na podij u prvoj utrci uvijek je veoma dobro za samopouzdanje", izjavila je.

Svjetski kup skijašica nastavlja se danas s "reprizom" jučerašnje utrke, još jednim spustom i istom favoritkinjom - Lindsey Vonn.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!