Nogomet

"Iznimno sam sretan"

Borna Rupnik • petak, 04.12.2009.
"Iznimno sam sretan"
Foto: EPA

Njemački protivnici u skupini D Svjetskog prvenstva u različitim su raspoloženjima napustili ždrijeb u Cape Town. Najviše je sreće pokazao izbornik reprezentacije Srbije, Radomir Antić...

Skupinu D svjetske nogometne smotre činit će Njemačka, Australija, Srbija i Gana, a najzadovoljniji takvim raspletom svakako je trener susjedne nam zemlje, Radomir Antić. Ne skriva optimizam na temelju dobrog nastupa u kvalifikacijama.

"Iznimno sam sretan nakon ždrijeba. Istina, radi se o jakim protivnicima, ali vjerujem u svoju momčad. Naravno, svim suparnicima moramo iskazati poštovanje", zborio je poslije plesa kuglica na jugu Afrike.

"Dat ćemo sve od sebe kako bismo odigrali važnu ulogu na Svjetskom prvenstvu. Favorit skupine bez ikakve je dvojbe Njemačka, s obzirom na ugled i igrački kadar", naglasio je Antić.

Australski izbornik Pim Verbeek bio je puno oprezniji u izjavama. Razumljivo, jer će njegova momčad morati izvesti pravi podvig ne želi li kući nakon prvog kruga. "Skupina nije nimalo jednostavna. Smatram da će o svemu odlučivati naša premijera s Nijemcima. Kao Nizozemcu jasno mi je koliko ih je teško pobijediti", kaže Verbeek.

Milovan Rajevac, drugi trener iz Srbije u skupini D, vodit će Ganu. "Uopće nisam zadovoljan. Zadesila nas je teška sudbina jer je Njemačka jedna od najboljih europskih ekipa. Morat ćemo dobro isplanirati kako se probiti u osminu finala", rekao je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!