Nogomet

"Gore je onima u skupini G"

Borna Rupnik • petak, 04.12.2009.
"Gore je onima u skupini G"
Foto: EPA

Božica Fortuna u Cape Townu pomilovala je svjetske prvake Talijane, podarivši im jednu od najslabijih skupina cijelog natjecanja. Toga je svjestan i Marcelo Lippi, dok se danski izbornik Morten Olsen tješio samim plasmanom i - tuđom patnjom...

Italija je poznata po tome što gotovo uvijek pronađe način kako proći prvu fazu velikog natjecanja, a Paragvaj, Novi Zeland i Slovačka sigurno im neće utjerati strah u kosti. Trener branitelja naslova, Marcelo Lippi, otvoreno priznaje: "Mogli smo dobiti i težu grupu".

"Poštujem sve ostale sastave, no trebali bismo osigurati plasman u osminu finala. Prva je utakmica uvijek najteža", objašnjava Lippi, koji će taj zadatak odrađivati protiv Paragvaja.

Puno bi neizvjesnije moglo biti u skupini E, gdje se nalaze Nizozemska, Danska, Kamerun i Japan. "Ne smijemo nikoga podcijeniti, našli smo se u vrlo nezgodnom društvu", smatra izbornik nizozemske momčadi, Bert van Marwijk.

"Danska je iza sebe ostavila Portugal, Švedsku i Mađarsku, a to dovoljno govori o njihovoj snazi. Japan smo nedavno pobijedili 3:0, ali nije nam bilo nimalo lako. Kamerun je jedna od tri najbolje afričke ekipe", obrazložio je svoj stav.

Morten Olsen pokušao se utješiti sljedećim riječima: "Drago nam je da smo uopće stigli do Svjetskog prvenstva jer sam Bog zna da nismo u lakoj skupini. Protiv Nizozemske je uvijek prokleto teško, Japan je najbolji azijski predstavnik, dok Kamerun ima dosta iskustva s velikih natjecanja. Ipak, još je gore onima u skupini G".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!