Zimski sportovi

Cuche: "Janka ima božji dar"

Antonija Pavlić • nedjelja, 06.12.2009.
Cuche: "Janka ima božji dar"
Foto: EPA

Carlo Janka bio je presretan drugom uzastopnom pobjedom u Beaver Creeku koja ga je lansirala na sam vrh ovogodišnjih kandidata za Veliki kristalni globus. Njegov sunarodnjak Didier Cuche ostao je u utrci s njim na drugom mjestu, dok se na postolje "ugurao" još i Norvežanin Aksel Lund Svindal...

Uspjeh Lindsey Vonn u ženskom dijelu Svjetskoga kupa dostojno je popratio i njezin mladi kolega Švicarac Carlo Janka. Pobjedi u superkombinaciji dodao je i prvu spustašku (u karijeri), i to ispred imena poput Didiera Cuchea, Aksela Lunda Svindala i Bodea Millera.

"Znao sam da mogu biti brz u spustu, pokazao sam to i u superkombinaciji zbog čega sam veoma sretan. Lijepo je uopće biti na postolju, a kamoli pobijediti", rekao je Švicarac.

Drugo mjesto s tek dvije stotinke sekunde zaostatka pripalo je njegovom puno iskusnijem sunarodnjaku Didieru Cucheu. "Siguran sam da Carlo ne mora apsolutno ništa naučiti od mene", rekao je na pitanje novinara o mladiću od kojega je stariji punih 12 godina. "Ima savršen instinkt, skijanje mu je u krvi. Rekao sam mu već u ciljnoj ravnini da bih se želio vratiti deset godina unazad i imati isti takav božji dar."

Treće, ohrabrujuće mjesto otišlo je u Norvešku - nakon mnoštva problema s ozljedama konačno je do dobrog plasmana doskijao Aksel Lund Svindal.

"Trenutno borbom za Veliki kristalni globus dominiraju Švicarci, no vjerujem da će se tokom sezone uključiti još nekoliko zastava, nadam se i ona norveška", našalio se Svindal.

"Sezonu sam počeo uopće ne nastupivši, a prve prave utrke odradio sam u Lake Louiseu. Plan mi je bio što se bolje pripremiti za Beaver Creek i čini se da je uspjelo. Sada na tome moram graditi daljnje rezultate."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!