Nogomet

Favoriti idu dalje

Mihaela Bradovski • nedjelja, 06.12.2009.
Favoriti idu dalje
Foto: Davor Sajko

Šestog dana 39. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica odigrano je preostalih šest susreta pretkola i niz dvoboja prvog kola u kojima su favoriti bez veće muke izborili prolaz dalje...

Najzanimljiviju utakmicu pretkola odigrali su Zagrepčanec i Hotel Wienna. Iako je momčad Zagrepčanca pogocima Klipića i Poredskog vodila, pobjeda je otišla na stranu protivničke momčadi, najviše zahvaljujući pogocima Saše Kajkuta u 30. i posljednoj minuti susreta. Preokret su nagovijestili Vukadin i Janković poentiravši u razmaku od jedne minute.

U natjecanje su se uključili i podnositelji. Momčad FS Diego dimnjačarstvo Sopot u svom je prvom ovogodišnjem susretu slavila protiv MNK Kaštel Gomilice i tako se očekivano plasirala u idući krug. Pogodak Javornika u 9. minuti "poništio" je Botica četiri minute kasnije, a minimalnu pobjedu i prolaz pogotkom u posljednjim sekundama donio je Davor Jurinčić.

Vezane vijesti

U drugo se kolo, na krilima raspoloženog Roberta Grdovića plasirao i sastav Asfalti Zelenika-Plamen iz Križevaca. Pobjedu favorizirane momčadi Grdović je nagovijestio dvama pogocima na samom startu susreta, a uspješan nastup zaključio je Matija Đulvat u 35. minuti. Zadarskom MNK Tinu nije bilo dovoljno smanjenje početnog vodstva u 18. minuti. Za utjehu im ostaje činjenica kako su poraženi od momčadi redom sastavljene od vrhunskih malonogometnih igrača (Krešimir Čivrag, Jakov Grcić, Alen Jukić, Danijel Novak…).

Pulska Caffeteria nije pronašla put do drugog kola, baš kao niti do mreže Mal-Gala iz Krapine u čijem se sastavu nalazi nekoliko slovenskih malonogometnih reprezentativaca, od kojih se posebno ističu Gorazd Drobnič i Slaviša Goranović. Pogodak po poluvremenu bio je dovoljan za prolaz dalje, precizni su bili Mordej u 12. i Kurtić u 28. minuti.

Nexe predvođen Igorom Mostarlićem nije imao problema niti protiv Restorana Dioklecijan iz Podstrane. Jedna od opasnijih momčadi Kutije slavila je s 5:1 uz po dva pogotka svog najboljeg igrača Mostarlića i Nevena Novosela te jedan Siniše Ferenčeka. Dioklecijan je imao vodstvo od druge minute pogotkom Perišića, no nakon što je u osmoj minuti Nexe poravnao, susret je krenuo očekivanim tokom.

Aktualni prvaci Hrvatske, momčad Potpićana, kriju se pod imenom Pizzeria Fianona_Marcomatic. U svom prvom ovogodišnjem nastupu na Kutiji imali su dosta problema protiv šibenskog Made Ina pa su slavili tek nakon izvođenja sedmeraca. Šibenčani su poveli preko Perana u 17. minuti nakon čega je uslijedila opsada njihovog gola i to se isplatilo u 38. minuti kada poravnava Keven Drndić. Obzirom da do kraja susreta više nije bilo golova, pristupilo se udarcima sa sedam metara gdje je presudila nepreciznost Crljena, ali i točnost našeg futsal reprezentativca Dalibora Radusina.

Petrinjski City Kebab nije imao nikakvih problema protiv CB Sonate. Momčad malonogometaša Petrinjčice i Siscije s lakoćom je slavila 4:0 riješivši pitanje prolaza u drugo kolo već u prvih 20 minuta. Na odmor se otišlo s četiri gola prednosti za Petrinjce zahvaljujući dvama pogocima Josipa Jandrića te po jednom Koste Đukića i Borisa Kajića. U nastavku susreta Sonata Ibrahima Dure, Asmira Oraščanina i Maria Ćosića nije uspjela niti zaprijetiti.

Istim je rezultatom slavila i izuzetno jaka momčad G P V Elkro iz Gospića koja je snage odmjerila protiv Gajnica. Na papiru možda i najjača momčad Kutije odnijela je pobjedu golovima Tihomira Novaka, Ibrišimovića i Osredkara. Novak se u strijelce upisao dva puta. Pobjednik je riješen za svega 13 minuta igre, Gospićani su već tada na kontu imali konačnih 4:0.

Nedjelja, 6. prosinac, pretkolo, rezultati:
Zagrepčanec - Hotel Wienna 2:4
MNK Folka trgovina Lux - KS Vjeroučitelji 3:2 (1:1)

Prvo kolo, rezultati:
HIP izgradnja - Jurkić sport, Velika Gorica 2:4
MNK Jastreb and Zloćo, Jaska - Marko aparati, Zadar 1:4
CB Stožer, Velika Gorica - Restoran Jure, Podstrana 2:4 (1:1)
Frizerski salon "B" - Go Guberac, Slavonski Brod 5:2
FS Diego dimnjačarstvo Sopot - MNK Kaštel Gomilica 2:1
Aluferit građenje, Velika Gorica - Tehnokonstrukt 2:1 (0:0)
MNK Tin, Zadar - Asfalti Zelenika-Plamen, Križevci 1:3
MNK Cavtat, Cavtat - Mala škola nogometa Bubamara 3:2
CB Catty - Aparati za zabavu Nike, Split 1:3
AMB Kolor - Bilić Erić Security 1:4
MNK Comunicare-Handy, Mostar-Čapljina, BiH - ZM Amfora, Krško, Slovenija 3:0
CB Casper - CB Cessna, Savica 3:0
Slane srdele-CB Roko - Konoba Portić, Bakarac 4:1
MNK Biograd, Biograd - MNK Hajduk, Rab 1:3
SRD Kozjak - www.pokop.hr 2:3 (2:2)
Đani keramika - Pozitivna energija, Ljubljana, Slovenija 4:3 (2:2)
Caffeteria, Pula - Mal-Gal građevinarstvo, Krapina 0:2
Restoran Pupa-Kod Ljubice - Alufix 1:0
Keraterm - STD Vinica, Vinica, Slovenija 5:0
Made In, Šibenik - Pizzeria Fianona_Marcomatic 2:3 (1:1)
MNK Vinkovci - Ros trgovina d.o.o. 3:1 (1:1)
Nexe beton - Restoran Dioklecijan, Podstrana 5:1
CB Sonata - City Kebab, Petrinja 0:4
G P V Elkro, Gospić - Gajnice 4:0
Zadnja minuta - Društvo Kustošijanaca 2:0
Dikopa Vrbani - Zupčanici Habuš-Pizzeria Kaktus 0:6

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!