Nogomet

"Borit ćemo se rukama i nogama"

Borna Rupnik • utorak, 08.12.2009.
"Borit ćemo se rukama i nogama"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kijevski Dynamo u srijedu će dočekati Barcelonu i pokušati se izboriti za nastavak europskog života. Teži zadatak nisu mogli dobiti, ali Ognjen Vukojević tvrdi da i Ukrajinci imaju svoje šanse...

"Shvaćamo težinu zadatka, igrat ćemo protiv najbolje momčadi na svijetu. No, smatram da imamo potencijala pobijediti ih", rekao je Ognjen Vukojević, veznjak kijevskog Dynama uoči ogleda posljednjeg kole Lige prvaka protiv Barcelone.

Dynamo je trenutačno posljednja momčad skupine F s pet bodova, ali mogući su razni raspleti jer vodeća Barcelona ima samo tri boda više, dok su Inter i Rubin poravnati na šest.

Vezane vijesti

"U prijašnjim smo utakmicama pokazali koliko možemo, uključujući i savršeno drugo poluvrijeme protiv Rubina ili odličan početak protiv Intera. Osvojili smo pet bodova u najtežoj skupini, a uz malo smo sreće mogli i više", nastavio je vezni igrač hrvatske reprezentacije.

"Međutim, sada nije vrijeme da se žalimo, moramo smisliti kako pružiti najbolju predstavu i ispuniti cilj", najavljuje.

Dynamo je na Camp Nou iznenadio favoriziranog domaćina i u prvih 45 minuta igrao vrlo dobro: "Siguran sam da će Gazajev i ovoga puta izabrati dobru taktiku. On je vrhunski trener i uvjeren sam da ćemo pritisnuti Barcelonu kako bismo zaustavili njihov protok lopte. Pritom moramo biti brzi u protunapadu".

"I u Barceloni smo stvorili nekoliko dobrih prilika, ali nas je Messijev gol izbacio iz takta. U Kijevu će ipak biti drugačije jer ćemo igrati pred svojom publikom, a njima je ovo utakmica godine", dodao je Vukojević za uefa.com.

Ostalo mu je samo zaključiti da se protiv aktualnog europskog prvaka može samo maksimalnim angažmanom: "Borit ćemo se rukama i nogama za pobjedu. Oni su momčad zvijezda predvođeni Messijem, a ni drugi nisu ništa manje opasni. Ali ne bojimo ih se".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!