Nogomet

CSKA izborio prolaz, Wolfsburg ispao

Nikola Vlahović • utorak, 08.12.2009.
CSKA izborio prolaz, Wolfsburg ispao
Foto: EPA

Prolaz u osminu finala Lige prvaka izborio je moskovski CSKA, dok će njemački prvak, Wolfsburg natjecanje nastaviti u Europskoj ligi. Manchester United je novom pobjedom potvrdio prvo mjesto u skupini.

Beşiktaş - CSKA Moskva 1:2
(Krasić 41'; Bobo 86')

Bez dvojice važnih obrambenih igrača Alekseja Berezuckog i Sergeja Ignjaševića, koje je UEFA danas suspendirala, CSKA Moskva izborio je pobjedu nad Beşiktaşem i plasirao se među 16 najboljih momčadi Europe.

U prvih 15 minuta domaćini su bili bolja momčad na terenu, par prilika su imali i gosti ali ih nisu iskoristili. Iako je bolja momčad u prvom poluvremenu bio Beşiktaş, na odmor su otišli s golom minusa. Za slavlje gostiju u 41. minuti pogodio je Krasić.

Domaćini su krenuli u drugo poluvrijeme vrlo odlučno da što prije pokušaju preokrenuti rezultat. Iako su imali više prilika, nikako nisu uspijevali pogoditi mrežu gostujućeg vratara, sve do 86. minute kada je za 1:1 zabio Bobo.

Pobjeda je ipak otišla na stranu gostiju iz Moskve, i to u petoj minuti sudačke nadoknade, strijelac za konačnih 2:1 bio je Aldonin.

Wolfsburg - Manchester United 1:3
(Džeko 56', Owen 44', 83', 91')

U borbi za prvo mjesto u skupini B, Manchester United je s kombiniranom momčadi došao do pobjede i tako ostao na čelu skupine, a njemačkog prvaka gurnuo u Europsku ligu.

Domaćini su vrlo dobro otvorili utakmicu i odmah u 2. minuti priliku je imao Grafite koju nije iskoristio. Nakon toga vrata gostiju ugrozio je Misimović, ali Kuszczak je sačuvao svoja vrata. Prvih 20 minuta u potpunosti je pripalo domaćoj momčadi, Manchester United je imao samo jednu priliku u tom razdoblju. U 41. minuti lijepo je pucao Hesebe, ali vratar gostiju je na pravom mjestu. Pred sam kraj prvog poluvremena Fergusonova momčad dolazi u vodstvo. Obrana domaćina zaboravila je na Owena, a omaleni napadač glavom zabija za prednost gostiju.

Nastavak utakmice u potpunosti je pripao domaćinima, koji su stalno opsjedali gostujući gol. Pogodak za izjednačenje postigao je Džeko u 56. minuti što je donijelo erupciju oduševljenja među domaćim navijačima. Nakon izjednačenja domaćini su još odlučnije krenuli po novi pogodak kako bi izborili prolaz u osminu final Lige prvaka.

Nakon niza propuštenih prilika domaćih napadača, uslijedila je kazna. Utakmicu je u nastavku zaključio Owen s još dva pogotka. Svoj drugi gol na utakmici postigao je u 83. minuti. Nakon gola domaćini su sve pokušali nebi li izjednačili, ali onda se opet ukazao Owen i svojim trećim golom u 91. minuti zaključio utakmicu.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Bešiktaš1:2CSKA Moskva
Wolfsburg1:3Manchester United
1Manchester United 610:6+413
2CSKA Moskva 610:10010
3Wolfsburg 69:8+17
4Bešiktaš 63:8-54

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.12.2009. u 01:44
    ni bosanski dijamant nije pomogao...
    Obrisan korisnik